ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πόθεν έσχες, συνθήματα και ο οδικός χάρτης για την εκλογή προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ

Αναταραχές αναμένονται το επόμενο τρίμηνο

Πόθεν έσχες, συνθήματα και ο οδικός χάρτης για την εκλογή προέδρου στο ΣΥΡΙΖΑ

Τα στελέχη των «87» κατάφεραν να περάσουν μέσω ψηφοφορίας σειρά από τροπολογίες στη χθεσινή απόφαση του καθοδηγητικού οργάνου και για ποικίλα ζητήματα, θέτοντας στην κρίση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής ζητήματα διαφάνειας, αξιοκρατίας και δεοντολογίας.

Ο οδικός χάρτης

Πρωτίστως, όμως, υπερψηφίστηκε με άνετη πλειοψηφία (112 υπέρ και 62 κατά) η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών εκλογών, την οποία υποστήριζε η ομάδα των «87», ενώ υπερψηφίστηκε και από τον Νίκο Παππά. Κατόπιν αυτού, προβλέπονται:

· 5 Οκτωβρίου: Νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ

· 6 Οκτωβρίου: Έναρξη προσυνεδριακού διαλόγου στις οργανώσεις.

· 11 Οκτωβρίου: Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών για την συμμετοχή τους στις εκλογές Συνέδρων.

· 19-20 Οκτωβρίου: Εκλογή Συνέδρων, με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών.

· 24 Οκτωβρίου: Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του κόμματος.

· 1-3 Νοεμβρίου: Διεξαγωγή Έκτακτου Συνεδρίου και ανακήρυξη υποψηφιοτήτων για την ηγεσία.

· 24 Νοεμβρίου: Πρώτος γύρος εκλογής Προέδρου και εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής.

· 1 Δεκεμβρίου: Δεύτερος γύρος εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τ ο επόμενο τρίμηνο θα είναι γεμάτο εντάσεις, «για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής» ανέφερε η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, ακολουθώντας την περυσινή οδό διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών.

Ωστόσο, πλάι στις 30 υπογραφές απαιτείται στο εξής και η υποβολή του Πόθεν Έσχες από τον/την εκάστοτε υποψήφιο/α Πρόεδρο, όπως αποφάσισε χθες η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας δεκτή με 87 ψήφους υπέρ και 84 κατά, την πρόταση που κατέθεσε ο πρώην Υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης.

Με συνθήματα αποχώρησαν περίπου 60 Κασσελίστας

Συγκεκριμένα, περίπου 60 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στον έκπτωτο Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη αποχώρησαν από την συνεδρίαση φωνάζοντας συνθήματα, με την τελική σύγκρουση γύρω από το Πόθεν Έσχες των υποψήφιων Προέδρων να μεταφέρεται στο επικείμενο Συνέδριο.

Εκτός από την πρόταση για το Πόθεν Έσχες, υπερψηφίστηκε και η τροπολογία του Θανάση Θεοχαρόπουλου, η οποία προέβλεπε ότι «συμπεριφορές που προσβάλουν την προσωπικότητα στελεχών και μελών του κόμματος και μάλιστα για συλλογικές αποφάσεις των οργάνων, όπως αναφορές σε ‘κουκουλοφόρους’, ‘πραξικοπηματίες’, ‘εκτροπές’, όπως και κάθε άλλη μορφή στοχοποίησης, είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά», ενώ με συσχετισμό 60- 40 απορρίφθηκε η πρόταση του Νίκου Παππά για τη διεξαγωγή Καταστατικού Συνεδρίου, αν και πέρασαν προτάσεις του όπως η ανάδειξη περιφερειακών οργανώσεων, μέσω εκλογών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η απόπειρα να χειραγωγηθεί η εκλογή Προέδρου, αλλά πια και των νέων οργάνων, συνεχίστηκε και στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής από ορισμένους» τόνισε σε δήλωσή της, η Βουλευτής Β΄Πειραιά και υποστηρίκτρια του κ. Κασσελάκη, Νίνα Κασιμάτη, προσθέτοντας πως «το Συνέδριο που είναι το ανώτατο όργανο θα λάβει τις τελικές αποφάσεις για όλα και η ελληνική κοινωνία ήδη διαπιστώνει ενεή την αγωνιώδη προσπάθεια κάποιων να κρατηθούν στις καρέκλες τους και να θέσουν ξανά σε ομηρία τον Πρόεδρο που θα εκλέξει η κοινωνία ξανά κόντρα της γραφειοκρατίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.