ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Ο Ν.Ρωμανός «τρέχει να καλύψει» την κυβέρνηση μετά τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και μιλά… «για πολύ μικρό δείγμα»

Προκαλεί ο Νίκος Ρωμανός

Ο Ν.Ρωμανός «τρέχει να καλύψει» την κυβέρνηση μετά τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα και μιλά… «για πολύ μικρό δείγμα»

Η έρευνα των επιδημιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα και Θοδωρή Λύτρα, δείχνει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι εξαιτίας της υποστελέχωσης του ΕΣΥ και των διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ, χάθηκαν άδικα 1.500 ζωές μόνο ανάμεσα στον Σεπτέμβριο του 2020 και τον φετινό Μάιο.

Σήμερα το πρωί ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός αρνήθηκε ότι ήξερε οποιοσδήποτε στην Κυβέρνηση για τη μελέτη και κατηγόρησε… την αντιπολίτευση!

«Προφανώς δεν μπορεί να έχει κανείς γνώση μιας έρευνας πριν αυτή δημοσιευτεί. Όμως η ουσία της έρευνας είναι αυτό που εμείς φωνάζουμε επί μήνες, όταν κάποιοι άλλοι είναι απέναντι. Και λέμε ότι όσο πιέζεται το σύστημα υγείας, τόσο δυσκολεύουν τα πράγματα και άρα αυξάνονται τα σκληρά νούμερα των θανάτων και η μόνη λύση είναι οι εμβολιασμοί»! Αυτή είναι η «ουσία» για τον κ.Ρωμανό, όχι η ενίσχυση του ΕΣΥ, όχι η οργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Για να προσθέσει αναφορικά με τον Πρωθυπουργό: «Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Μητσοτάκης να γνωρίζει μια έρευνα και εν γνώσει του να λέει κάτι αντίθετο, όταν είναι αυταπόδεικτο ότι αυτό κάποια στιγμή θα έβγαινε».

Και πως φθάνουμε στην σαφή προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος; Διαβάστε την απάντηση του κ.Ρωμανού για τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ: «Όσο αφορά αυτό που έχει κάνει σημαία η αντιπολίτευση για τους διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ, αυτό που λέει η ίδια έρευνα είναι ότι το δείγμα για το συγκεκριμένο εύρημα είναι πολύ μικρό και δεν μπορούν να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Είναι γνωστό ότι οι γιατροί στην επιλογή του ποιοι θα πάνε στην ΜΕΘ και θα ποιοι θα διασωληνωθούν εκτός ΜΕΘ, λαμβάνουν υπόψη και κριτήρια όπως την πιθανότητα που έχει κανείς να σωθεί μπαίνοντας στην ΜΕΘ, άρα βάζουν στην ΜΕΘ ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να σωθούν»!

Από πού να το πιάσει κανείς… Από το «πολύ μικρό δείγμα», από το «δεν μπορούν να διεξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα», ή από το «οι γιατροί στην επιλογή του ποιοι θα πάνε στην ΜΕΘ και θα ποιοι θα διασωληνωθούν εκτός ΜΕΘ»; Οι θεοί-δικαστές-επιδημιολόγοι-λοιμωξιολόγοι-φωτεινοί παντογνώστες αυτής της Κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει τα όρια θράσους και αλαζονείας.

Ο Νίκος Ρωμανός δεν έμεινε μόνο στα παραπάνω, αλλά συνέχισε το παραληρηματικό του κρεσέντο τολμώντας να μιλήσει για χυδαιότητα και εργαλειοποίηση…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ως εκ τούτου δεν είναι αντικειμενικό το δείγμα των ανθρώπων που μένουν εκτός ΜΕΘ, γιατί είναι εκ των πραγμάτων ασθενείς που οι γιατροί θεωρούν ότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να σωθούν. Ακριβώς επειδή αυτά είναι πολύ ειδικά θέματα και πρέπει να τα χειρίζονται οι ειδικοί, θεωρώ ότι είναι πολύ χυδαίο να εργαλειοποιούνται στην πολιτική διαμάχη. Είναι υπεραπλουστευτικό, λαϊκίστικο και χυδαίο να βγάζουμε τέτοια συμπεράσματα, να τα κάνουμε σημαία, για να πούμε τι; Γιατί δεν έχω καταλάβει ποιο είναι το συμπέρασμα, τι θέλει να μας πει η αξιωματική αντιπολίτευση πάνω σε αυτό, ότι τι; Να κάνουμε και άλλες ΜΕΘ; Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα δεν είναι πόσες παραπάνω ΜΕΘ θα κάνεις, αλλά ότι δεν υπάρχουν εντατικολόγοι για να τις στελεχώσουμε, ακόμα και 100 παραπάνω να κάναμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.