ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Με σχεδόν 36.000 νέα κρούσματα ο Κ.Μητσοτάκης «πανηγυρίζει» και παραπληροφορεί με τα ποσοστά εμβολιασμού

Πάνω από 170.000 τα νέα ραντεβού για τους πολίτες άνω των 60 ετών

Με σχεδόν 36.000 νέα κρούσματα ο Κ.Μητσοτάκης «πανηγυρίζει» και παραπληροφορεί με τα ποσοστά εμβολιασμού

Επτά στους 10 Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον την α΄ δόση του εμβολίου, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με «πανηγυρική» ανάρτησή του στο Twitter.

Την ίδια ώρα, όπως προσθέτει, οι πολίτες άνω των 60 ετών, έκλεισαν πάνω από 170.000 νέα ραντεβού τον τελευταίο μήνα.

Παράλληλα προκαλεί εντύπωση ότι ο Κ.Μητσοτάκης αναφέρεται στο tweet του για…. «μάχη κατά της παραπληροφόρησης», ενώ ο ίδιος δίνει ψεύτικα στοιχεία.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ξεκαθαρίζει ότι «πλήρως εμβολιασμένο άτομο έναντι της νόσου COVID-19, θεωρείται το άτομο που έχει λάβει τις δύο δόσεις των εμβολίων δύο δόσεων ή τη μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού σχήματος».

Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων που έχει επαρκή προστασία αντιστοιχεί στον αριθμό πλήρως εμβολιασμένων δύο εβδομάδες πριν. Αυτός ο αριθμός την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου ήταν 6.838.269, δηλαδή το 65,1% του πληθυσμού της χώρας και όχι οι «7 στους 10 Έλληνες» όπως αναφέρει ο πρωθυπουργικός λογαριασμός

«Η προσπάθεια συνεχίζεται. Με σύμμαχο την επιστήμη δίνουμε τη μάχη κατά της πανδημίας και της παραπληροφόρησης», έγραψε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.