ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Β.Κικίλιας ομολόγησε το φιάσκο του προγράμματος εμβολιασμού! – Πόσοι έχουν κλείσει πραγματικά ραντεβού

Ο Β.Κικίλιας ομολόγησε το φιάσκο του προγράμματος εμβολιασμού! – Πόσοι έχουν κλείσει πραγματικά ραντεβού

Τελικά ποιος λέει αλήθεια; Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ή τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ; Ο αριθμός των κλεισμένων ραντεβού για εμβόλιο θυμίζει σε πολύ τα όσα ζούσαμε τους προηγούμενους μήνες με τις ΜΕΘ, εκεί που αυξάνονταν και μειώνονταν ανάλογα με το αφήγημα της κυβέρνησης.

Το pronews.gr είναι ένα από τα λίγα μέσα που έχει αναφερθεί στο πραγματικό φιάσκο του προγράμματος εμβολιασμού και ο υπουργός Υγείας το επιβεβαιώνει.

Από το πρωί διέρρεαν όλα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ότι έχουν κλείσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα παραπάνω από 230.000 πολίτες (έγραφαν μέχρι και για 260.000) ηλικίας 45 έως 49 ραντεβού για εμβολιασμό.

Μάλιστα υποστήριζαν ότι 90.000 πολίτες το έκαναν την Κυριακή του Πάσχα, μάλλον την ώρα που έψηναν το αρνί…

Στο pronews.gr είχαμε εκφράσει τις αμφιβολίες μας για την εγκυρότητα των συγκεκριμένων αριθμών και λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιωνόμαστε, καθώς ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε πως τα ραντεβού είναι 170.000 και όχι 230.000 (και σίγουρα όχι 260.000)!

«Χάθηκαν» δηλαδή μέσα σε λίγες ώρες περίπου 60.000 ραντεβού και όλο αυτό φυσικά αν πιστέψουμε πως ο υπουργός δίνει τον πραγματικό αριθμό και όχι κάποιο λίγο «φουσκωμένο».

«170.000 συμπολίτες μας, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 45-49, είχαν κλείσει τα ραντεβού τους, μέχρι χθες βράδυ, Κυριακή 2/5, για εμβολιασμό στην πλατφόρμα που άνοιξε το Μεγάλο Σάββατο», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μιχάλη Γιοβανίδη.

Στη συνάντησή του με τον πρώτο συμπολίτη μας που εμβολιάστηκε, ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Ήταν πολύ χαρούμενος που είναι προστατευμένος και μου έκανε εντύπωση η ζωντάνια και ο δυναμισμός που εξέπεμπε».

Όπως όλα δείχνουν οι τίτλοι «συνωστισμός για εμβόλιο» και άλλα τέτοια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η ομολογία Κικίλια μας κάνει να αναρωτηθούμε και για τα νούμερα που έχουν ανακοινωθεί και για τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μόνο βέβαιο είναι πως εδώ και περίπου 2 μήνες έχουν εμβολιαστεί 944.481 πολίτες με τη δεύτερη δόση (ούτε το 10%) και φαντάζει πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ο (αρχικός) στόχος των 4-5 εκατ. εμβολιασμένων μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.