Προοίμιο φίμωσης των social media από τον Κ.Μητσοτάκη: «Είναι πρόβλημα δημοκρατίας και θα τα τακτοποιήσουμε»!

Προοίμιο φίμωσης των social media από τον Κ.Μητσοτάκη: «Είναι πρόβλημα δημοκρατίας και θα τα τακτοποιήσουμε»!

Το Σάββατο χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου μπλοκαρίστηκαν γιατί ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση, την ίδια ώρα… ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδινε συνέντευξη στην οποία χαρακτήριζε τα social media ως πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Σύμφωνα με όσα λέει υπάρχει θέμα Δημοκρατίας «που πρέπει να τακτοποιήσουμε»! Ωστόσο δε διευκρινίζει τι ακριβώς θα εισηγηθεί ή μάλλον θα αποφασίσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του για να “τακτοποιήσει” κι αυτό το… ζήτημα.

Κατά τον κ.Μητσοτάκη, το πρόβλημα είναι ότι «τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας φέρνουν τελικά σε επαφή με ανθρώπους που πιστεύουν τα ίδια πράγματα, γιατί αυτό πουλάει τελικά. Είναι έτσι σχεδιασμένοι οι αλγόριθμοι… Αυτό δημιουργεί το φαινόμενο των δωματίων της ηχούς, όπου στην ουσία ακούμε μόνο συγκεκριμένες απόψεις κι αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα Δημοκρατίας το οποίο νομίζω ότι πρέπει να απασχολήσει όλους στο δημόσιο διάλογο»!

Ισως να είναι τυχαίο, αλλά ανάλογες «ιαχές» ακούστηκαν αυτές τις ημέρες και από την απέναντι πλευρά του Αιγαίου, εκεί όπου κυβερνά με τον γνωστό ολοκληρωτικό τρόπο, ο Ερντογάν!

Αν καταφέρει να ελέγξει εκτός από τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, ακόμα και το διαδίκτυο, ίσως ο Έλληνας πρωθυπουργός να ελπίζει ότι θα γίνει πολιτικά… σουλτάνος στην Ελλάδα. Μόνο που πλέον η ελληνική κοινωνία δεν θα έχει καμία σχέση με δημοκρατία αλλά με ολοκληρωτικό καθεστώς! Και να είναι σίγουρος ότι δεν θα του επιτρέψει να κάνει πράξη το στόχο του!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφεται κατά των social media, το είχε κάνει και πριν λίγους μήνες, όταν από το βήμα της Βουλής είχε πει πως «τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.