O πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης και της ευρωομάδας «Πατριώτες για την Ευρώπη», Ζορντάν Μπαρντελά, βρίσκεται στην Αθήνα για το συνέδριο που διοργανώνει το Athens Democracy Forum.

Στις αντιδράσεις αριστερών για την παρουσία του στάθηκε η πρόεδρος της Φωνής Λογικής (μέλος της συγκεκριμένης ευρωομάδας)  Α.Λατινοπούλου λέγοντας ότι: «Δηλώσεις σταλινικών δεν προκαλούν εντύπωση, καθώς δείχνουν αλεργία στον διάλογο και την δημοκρατία.

“Ανεπιθύμητος” ο Μπαρντελά -πρόεδρος των Patriots for Europe και μελλοντικός Γάλλος πρωθυπουργός- στην Ελλάδα σύμφωνα με τους κ. Ηλιόπουλο (Νέα Αριστερά) και κ. Φαραντούρη (ΣΥΡΙΖΑ).

Η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία σπιλώνεται για άλλη μια φορά από την αριστερά.

Εμεις πάλι περήφανοι θα πούμε : Μπαρντελά καλωσόρισες στη χώρα μας».

Μάλιστα η ευρωβουλευτής έκλεισε το βίντεο ζητώντας από επίσημο κράτος και αστυνομία να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Ο Γάλλος πολιτικός θα είναι ένας από τους ομιλητές που θα «πειραματιστούν με νέες μορφές έκφρασης που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της δημοκρατίας εκ των έσω», αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Forum.

Yπενθυμίζεται ότι ο Zορντάν Μπαρντελά έλαβε 85% στις εσωκομματικές εκλογές ως συνεχιστής του κόμματος της Λεπέν και ήδη στα 27 του χρόνια καταγράφει σημαντική πορεία στην πολιτική σκηνή.

Η εμφάνισή του ωστόσο στο forum έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να δηλώνει ότι ο Γάλλος πολιτικός δεν είναι ευπρόσδεκτος στην χώρα μας και τον Νικόλα Φαραντούρη να τον κατηγορεί για ιδεολογία μισαλλοδοξίας και ρατσισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!