ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Α.Λατινοπούλου: «Χιλιάδες Έλληνες δραπετεύουν από την ίδια τους τη χώρα λόγω του κόστους ζωής επί κυβέρνησης Μητσοτάκη»

«Η Φωνή Λογικής δεσμεύεται πως θα κάνει τα πάντα, ασκώντας σοβαρές πολιτικές»

Α.Λατινοπούλου: «Χιλιάδες Έλληνες δραπετεύουν από την ίδια τους τη χώρα λόγω του κόστους ζωής επί κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Η πρόεδρος και ευρωβουλευτής της Φωνής Λογικής, Αφροδίτη Λατινοπούλου, σχολίασε την Παρασκευή (20/9) με δήλωσή της πως «χιλιάδες Έλληνες δραπετεύουν από την ίδια τους τη χώρα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή όπως αποτυπώνεται και στα στοιχεία της Eurostat».

Συνεχίζει λέγοντας:

«Η ανέχεια και το υψηλό κόστος ζωής στη χώρα μας, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, έχει αναγκάσει πολλούς Έλληνες που ανήκουν στην πιο παραγωγική ηλικία να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να ζήσουν τις οικογένειές τους με αξιοπρέπεια.

Από το 2019 αλλά κυρίως μετά το 2021 εξαιτίας της ακρίβειας και τους πενιχρούς μισθούς, νέοι άνθρωποι, φεύγουν στο εξωτερικό.

Αυτή την τάση φυγής προς το εξωτερικό επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία της Eurostat τα οποία έχει επεξεργαστεί το Ινστιτούτο ΕΝΑ.

Συγκεκριμένα, την τετραετία από το 2019 έως και το 2022 υπολογίζεται ότι εγκατέλειψαν τη χώρα μας συνολικά 283.801 άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν στον οικονομικά ενεργό πληθυσμό.

Οι 71.467 ήταν ηλικίας 15-24 ετών, οι 161.023 ηλικίας 25-44 ετών και οι 51.311 ηλικίας 45-64 ετών.

Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν την αίσθηση του νόστου και σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα που υπάρχει στη χώρα μας, έχουμε ως αποτέλεσμα να είμαστε σε λίγα χρόνια ένας γερασμένος πληθυσμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ δεσμεύεται πως θα κάνει τα πάντα ασκώντας σοβαρές πολιτικές για να πετύχει την επιστροφή των νέων Ελλήνων στην πατρίδα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.