ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Α.Μικρούτσικος σε Α.Γεωργιάδη: «Τα Τέμπη πρέπει να ξεκαθαριστούν – Είναι ο ορισμός της συγκάλυψης» (βίντεο)

«Γιατί χειροκροτήσατε τον Κ.Καραμανλή στη Βουλή; - Γιατί όλοι οι βουλευτές γίνονται συνένοχοι σε αυτήν την ιστορία;»

Α.Μικρούτσικος σε Α.Γεωργιάδη: «Τα Τέμπη πρέπει να ξεκαθαριστούν – Είναι ο ορισμός της συγκάλυψης» (βίντεο)

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας (1/4) βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Super Κατερίνα», και ο Ανδρέας Μικρούτσικος, τον ρώτησε για το έγκλημα στα Τέμπη, για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθώς και για το χειροκρότημα που έλαβε στη Βουλή μετά την ομιλία του κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

«Είναι ο ορισμός της συγκάλυψης, έχετε κατηγορηθεί για αυτό το πράγμα. Πιστέψατε ότι θα ξεχαστεί η ιστορία και η ίδια ιστορία αποδεικνύει ότι δεν ξεχνιούνται τα Τέμπη και αυτό πρέπει να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Τα Τέμπη πρέπει να ξεκαθαριστούν, ο λαός δεν ξεχνάει» είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, απευθυνόμενος στον υπουργό.

«Είναι συγκάλυψη όλα αυτά τα πράγματα. Όλη η ιστορία στα μάτια του απλού πολίτη είναι ξεκάθαρη. Μια ιστορία συγκάλυψης ευθυνών κυρίως της δικιάς σας κυβέρνησης και προηγούμενων, όπου μπήκανε σε αυτήν την ιστορία και καρατομήθηκαν παιδάκια.

Και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Καραμανλή τον οποίο χειροκροτήσατε, ξέρετε αν θα πάει να δει τις οικογένειες; Γιατί τον χειροκροτήσατε;

Δεν είναι εκείνος που παραιτήθηκε εκείνη τη στιγμή; Τώρα στη Βουλή τι χειροκροτάτε; Την παραίτηση του και την ανάληψη ευθύνης ή το κουκούλωμα ακόμα και του Καραμανλή; Γιατί όλοι οι βουλευτές γίνονται συνένοχοι σε αυτήν την ιστορία;» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε τον λόγο και είπε:

«Εξήγησα προηγουμένως ότι σήμερα που μιλάμε γίνεται σε πρώτο βαθμό η δίκη για το Μάτι. Η τραγωδία στο Μάτι με 104 νεκρούς και εκεί πέθαναν παιδάκια και κάηκαν ζωντανά, γίνεται μετά από έξι χρόνια. Η δίκη για τα Τέμπη θα γίνει σε λιγότερο από 1,5 χρόνο.

Υπάρχει μεγαλύτερος τρόπος να χυθεί άπλετο φως από ένα δικαστήριο; Η διάθεσή μας λοιπόν ως κυβέρνηση, για να μην υπάρχει συγκάλυψη – το ανάποδο από αυτό που είπε ο συμπαθής σε εμένα Ανδρέας- είναι ότι φροντίζουμε η δίκη να γίνει το δυνατόν γρηγορότερα. Όχι μόνο δεν θέλουμε τη συγκάλυψη, όχι μόνο δεν υπάρχει συγκάλυψη, αλλά υπάρχει η διάθεσή μας για άπλετο φως.

Ο κ. Καραμανλής είναι ο πρώτος που παραιτήθηκε. Το ότι παραιτήθηκε σε μία ώρα, κάτι δείχνει για τον άνθρωπο. Τον χειροκροτήσαμε γιατί μία εβδομάδα πριν έγινε η συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής, δεν ήρθε ο Κώστας Καραμανλής και καλώς δεν ήρθε. Διότι ήταν ενδεχόμενος μάρτυρας στην εξεταστική. Από κοινοβουλευτικό σεβασμό δεν ήρθε. Στην πρόταση δυσπυσίας ήρθε και χειροκροτήθηκε διότι ήρθε και ανέλαβε τις πολιτικές του ευθύνες με θάρρος και μέσα στο κοινοβούλιο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.