O Αντώνης Σαμαράς παρευρέθηκε στα εγκαίνια του μουσειακού χώρου του σπιτιού του εθνικού ήρωα, Νικηταρά (ή αλλιώς Νικήτα Σταματελόπουλου).

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέλαβε την εξιστόρηση των γεγονότων και είπε, σε μια εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση κι ενότητα, πως «είμαστε εδώ για να υπηρετούμε την Ελλάδα και μόνον. Πατρίδα είναι το χώμα που έχει ζυμωθεί από αίμα για λευτεριά. Πατριωτισμός των Ελλήνων είναι η ιστορία τους έθνους μας»! Στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκε σε μία προσπάθεια πάνω απ’ όλα των κατοίκων του χωριού, πολλών συλλόγων, του δήμου και αρκετών εθελοντών που συνεισέφεραν για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια ανακατασκευής. Όλα όσα εκτυλίχθηκαν είχαν ένα μοναδικό αποτύπωμα, με λιτό τρόπο και πιστές περιγραφές των τότε εικόνων, φτάνοντας στο σήμερα.

Ξεχωριστά τα όσα σημείωσαν εισαγωγικά ο Επίκουρος Καθηγητής Σωτήρης Βαρελάς και τα όσα ακολούθησαν στους χαιρετισμούς του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, καθώς και του Αρχιμανδρίτη Νεόφυτου που τέλεσε τον αγιασμό.

">