ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ανησυχία από τα όσα είπε στην Βουλή ο Αρχηγός ΓΕΣ Χ.Λαλούσης για Marder-1A3 & BMP-1: Ασχετοσύνη ή ψέματα;

Έρμη Ελλάδα...

Ανησυχία από τα όσα είπε στην Βουλή ο Αρχηγός ΓΕΣ Χ.Λαλούσης για Marder-1A3 & BMP-1: Ασχετοσύνη ή ψέματα;

Είναι αλήθεια ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης «με εμπειρία 42 χρόνια στα ερπυστριοφόρα» όπως φέρεται να δήλωσε, είπε στην Βουλή πριν τέσσερις ημέρες ότι  το ΤΟΜΑ Marder-1A3 «Είναι οικείο στον Ελληνικό Στρατό»; Και ότι «Διαθέτει πυροβόλο 20 χλστ. που διαθέτουν ακόμα και τα τουρκικά Μarder»;

Αν ναι, τότε να ανησυχήσουμε για τον Ελληνικό Στρατό που έχει αυτόν Αρχηγό.

Γιατί οι Τούρκοι δεν έχουν στα ΤΟΜΑ τους 20 χλστ. πυροβόλο, αλλά 25 χλστ., (The ACV-15 IFV Infantry Fighting Vehicle variant is fitted with a single-man turret armed with 25 mm M242 dual feed automatic cannon Bushmaster) μια διαφορά που μπορεί να φαίνεται μικρή, αλλά είναι τεράστια σε διατρητική ικανότητα και σε απόσταση βολής: Τα τουρκικά μπορεί να βάλλουν σε αποστάσεις μεγαλύτερες κατά 1500 μέτρα από τα «ελληνικά» Marder-1A3.

Τα τουρκικά των 25 χλστ. έχουν ενεργό βεληνεκές τα 3.000 μέτρα και το 20άρι του Marder-1A3 έχει δραστικό βεληνεκές 1500 μέτρα!

Επίσης είναι αλήθεια ότι είπε πώς «Θα πάει σημαντικός αριθμός από τα Marder-1A3 στα νησιά»;

Δηλαδή πόσο «σημαντικός»; Θα φύγουν 122-130 οχήματα. Πόσα θα πάνε; Ποιος είναι ο σημαντικός αριθμός; Και γιατί δεν θα αντικατασταθούν με αναλογία 1:1; Και πώς θα υποστηριχθεί η «σημαντικός αριθμός» σε μικρούς αριθμούς στα νησιά;

Έπειτα τι θα πει «Είναι οικείο στον Ελληνικό Στρατό τα Marder-1A3»;

Επειδή έχουν το ίδιο σασί με τα Leopard-1; Μπορεί οι «μαυροσκούφηδες» να έχουν μία «οικειότητα» με την οδήγησή του, αλλά το Πεζικό δεν έχει καμία «οικειότητα» με τα Marder-1A3, αντίθετα με τα BMP-1 που τα ξέρουν «καλύτερα από την τσέπη τους».

Όλο ψέματα και ασχετοσύνη.

Στο μόνο που είχε δίκιο είναι ότι έχει καλύτερη θωράκιση από τα BMP-1.

Aρκεί; Όταν και αν, έρθει στην οροφή το κτύπημα από τα τουρκικά UAV, τίποτα δεν σώζει κανέναν.

Όμως το πυροβόλο των 73 χλστ. του BMP-1 με ακτίνα δράσης 4.500 μέτρων του πυρομαχικού PG-15V είναι αναντικατάστατο.

Έρμη Ελλάδα.

Έτσι όπως τα έκαναν σκ…τά, η μοναδική λύση για τα νησιά θα ήταν να μεταφερθούν 500 αμερικανικά τεθωρακισμένα τροχοφόρα αναγνώρισης Μ1117 από τα περίπου 1100 που θα παραλάβουν, με προσαρμογή αντιαρματικών εκτοξευτών ΤΟW.

Θα το επιτρέψουν οι Αμερικανοί;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.