ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Αποχωρεί η CISCO από την Ελλάδα – Ακόμη χωρίς απαντήσεις για το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα στην τηλεκπαίδευση

Μετά από 4 έτη αποτυχίας να δημιουργήσει επενδύσεις και θέσεις εργασίας

Αποχωρεί η CISCO από την Ελλάδα – Ακόμη χωρίς απαντήσεις για το σκάνδαλο με τα προσωπικά δεδομένα στην τηλεκπαίδευση

Τέσσερα χρόνια μετά από την άφιξή της, η CISCO αποχωρεί από την Ελλάδα, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, με το δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη να κατηγορεί την εταιρεία για μη καταβολή των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου, ύψους 147.300 ευρώ, που μεταφέρονταν στους δημότες.

Η εταιρεία είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο το 2021, όταν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διαπίστωσε παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας κατά τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, καθώς παραχωρήθηκαν παρανόμως στη CISCO ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της πλατφόρμας.

Η επένδυση της CISCO είχε διαφημιστεί έντονα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για την ψηφιακή μεταρρύθμιση της χώρας.

Αποτελούσε μια από τις πλέον διαφημιζόμενες επενδύσεις στην Ελλάδα από πλευράς κυβέρνησης, ωστόσο το ερώτημα είναι κατά πόσο υλοποιήθηκαν αυτοί οι στόχοι και κατά πόσο τηρήθηκαν τα μνημόνια με την εταιρεία.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη επένδυση δεν ωφέλησε στο ελάχιστο την τοπική οικονομία.

Από την πλευρά της, πάντως, η αμερικανική εταιρία κάνει λόγο «για επίτευξη των στόχων και με το παραπάνω».

Εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2020 με φιλόδοξα σχέδια για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Ο τότε δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προωθούσε την επένδυση ως ένα σημαντικό βήμα για την τεχνολογική αναβάθμιση της πόλης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια, δεν είχε τη χρήση για την οποία όλοι προσδοκούσαμε», ανέφερε, ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.