ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αστείες δικαιολογίες της κυβέρνησης για την εκπροσώπηση της Ελλάδας με υποστράτηγο στην ημέρα εορτασμού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

«Δεν ήταν η επέτειος της νίκης εναντίον των Ελλήνων στη Μικρά Ασία, αλλά γιόρταζαν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις»

Αστείες δικαιολογίες της κυβέρνησης για την εκπροσώπηση της Ελλάδας με υποστράτηγο στην ημέρα εορτασμού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Προσπαθεί να ελέγξει τη ζημιά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την απόφαση να στείλει έναν υποστράτηγο του Ελληνικού Στρατού στην εκδήλωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για την «Ημέρα της Νίκης».

Ο Παύλος Μαρινάκης, επιχείρησε να «καθαρίσει» το κυβερνητικό ατόπημα με ανακοίνωσή του, τρεις ημέρες μετά το περιστατικό: 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε: «Η εκδήλωση στην τουρκική πρεσβεία, όπως αναφέρεται ρητά στην επίσημη πρόσκληση, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία απεστάλη από τον Τούρκο πρέσβη και τον Τούρκο ακόλουθο Άμυνας, αφορούσε την ημέρα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά “Turkish Armed Forces Day” και όχι “ημέρα νίκης”, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα. Άρα, ένα ανακριβές δεδομένο είναι αυτό. Σε αυτή, λοιπόν, ακριβώς την εκδήλωση παρέστη Ελληνας υποστράτηγος του Στρατού Ξηράς και όχι σε εκδήλωση για την “ημέρα νίκης”, όπως γράφεται.

Το έχουμε διαψεύσει πάρα πολλές φορές. Στην οποία η χώρα μας, κατά πάγια τακτική, όπως είναι αυτονόητο, δεν εκπροσωπείται, ούτε στέλνει εκπρόσωπο, ούτε ποτέ πρόκειται να στείλει εκπρόσωπο. Το ίδιο ισχύει και για τις προηγούμενες από εμάς κυβερνήσεις και φαντάζομαι αυτό θα συνεχιστεί στο μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά, δεν διευκρίνισε πώς στην υποτιθέμενη «αθώα» εκδήλωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εμφανίστηκε αφίσα που απεικονίζει τους εορτασμούς για τη σφαγή των Ελλήνων.

Ο,τι και να αποτελούσε η συγκεκριμένη εκδήλωση, θα έπρεπε να έχει αποσταλεί ένας αξιωματικός με μέγιστο τον βαθμό του λοχαγού.

Καθώς, η Κύπρος συνεχίζει να κατέχεται κατά 39% από τις τουρκικές δυνάμεις, χωρίς να έχει υπάρξει καμία πρόοδος για την επίλυση του ζητήματος, όσο οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν σταμάτησαν ποτέ να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο, δημιουργώντας συνεχώς εντάσεις στο Αιγαίο και απειλώντας με θερμά επεισόδια, όπως συνέβη πρόσφατα στην Κάσο.

Πώς λοιπόν δικαιολογείται η ελληνική κυβέρνηση να στέλνει έναν ανώτατο αξιωματικό, έναν υποστράτηγο, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε μια εκδήλωση που τιμά τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, όταν αυτές οι ίδιες απειλούν τη χώρα μας και κατέχουν παράνομα το βόρειο τμήμα της Κύπρου;

Πώς δικαιολογούνται απέναντι στους εκατοντάδες Έλληνες στρατιωτικούς της ΕΛΔΥΚ έχασαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την Κύπρο το 1974;

Η σιωπή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού για το γεγονός, μιλάει από μόνη της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή την εκδήλωση, την ώρα που η Τουρκία παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.