Οι αποχρώσεις στο εσωκομματικό «ψηφιδωτό» πλέον της ΝΔ ποικίλλουν όπου αρκετοί «γαλάζιοι» εμφανίζονται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις προβληματισμένοι για πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα.

Η κινητικότητα ωστόσο μεταξύ των δυσαρεστημένων είναι μια πραγματικότητα. Λέγεται μάλιστα ότι ετοιμάζεται και νέα ερώτηση βουλευτών.

Ετσι, μεταξύ των «11» και των «8» που ταρακούνησαν προσφάτως τα νερά με τις ερωτήσεις τους, συνυπάρχουν «καραμανλικοί» και «σαμαρικοί» χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λειτουργούν αναγκαία ως «ομάδα».

Οι παραδοσιακοί πυλώνες των «καραμανλικών» και των «σαμαρικών», συμπεριλαμβανομένων των «μοναχικών λύκων», διατηρούν τα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά τους και «συναντώνται» στο πεδίο των κοινών ανησυχιών και προβληματισμών για την πορεία του κυβερνητικού έργου.

Είναι οι «απελευθερωμένοι», εκείνοι που δεν περιμένουν τίποτα και «χτυπούν» (με ερωτήσεις) είτε ομαδόν είτε κατά μόνας. Είναι οι «ενοχλημένοι», εκείνοι που περίμεναν κάτι αλλά δεν τους προέκυψε και αναμένουν ελπίζοντας. Είναι οι «αυτόνομοι», εκείνοι που δεν έχουν κόψει τους κάβους αλλά διατηρούν το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους και βεβαίως είναι και οι «νομοταγείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα με μια φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντούν οι «γαλάζιοι» βουλευτές που επιδίδονται τον τελευταίο καιρό στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς την κυβέρνηση, στα “μασάζ” των υπουργών: «Αυτή είναι η δουλειά των βουλευτών. Ενα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς τους είναι το κοινοβουλευτικό έργο», είπε προσφάτως (στο Mega) ο Πρωθυπουργός, θέλοντας να καταδείξει ότι η κατάθεση ερωτήσεων εκ μέρους των ανησυχούντων βουλευτών δεν συνιστά «εσωκομματική αντιπολίτευση» (ελλείψει συγκροτημένης και δυναμικής αντιπολίτευσης από τα υπόλοιπα κόμματα) και τώρα ο Κ.Μητσοτάκης θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει ξανά.