ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δ.Καιρίδης για μεταναστευτικό: «Τους δεχόμαστε όλους για να μην γίνουμε… “περιθώριο” σαν τον Όρμπαν»!

«Μπορούμε να απελάσουμε αλλά δεν το κάνουμε»

Δ.Καιρίδης για μεταναστευτικό: «Τους δεχόμαστε όλους  για να μην γίνουμε…  “περιθώριο” σαν τον Όρμπαν»!

Συνέντευξη στην ΕΡΤ έδωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου  όπου τοποθετήθηκε για το μεταναστευτικό.

Το στέλεχος της ΝΔ είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να δέχεται τους μετανάστες για να μην γίνει «περιθώριο» σαν την Ουγγαρία ενώ για τις απελάσεις είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να έρθει σε συνεννόηση με άλλες χώρες αλλά δεν το κάνει.

Είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ:

«Να πούμε ότι η Ελλάδα, έχει θαλάσσιο σύνορο 1.000 μιλιών. Εγώ δεν υπήρξα υπουργός Ναυτιλίας. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Το υπουργείο Μετανάστευσης διαχειρίζεται το πρόβλημα αφού έρθει. Προστασία συνόρων κάνει ο η ΑΛ.ΑΣ (Χρυσοχοΐδης) και ο Στυλιανίδης (Χρήστος Στυλιανίδης υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και την κάνουν πάρα πολύ καλά.

Τα πράγματα για τον Χρυσοχοΐδη είναι απλά αν θέλετε. Υπάρχει ο φράκτης, υπάρχει η ξηρά. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Στη θάλασσα όταν έχεις 1.000 μίλια υπάρχει πρόβλημα. Ποιο είναι το πρόβλημα;

Καμία ευρωπαϊκή κοινωνία και ιδίως η ελληνική δεν μπορεί να δεχθεί νεκρούς. Ιδίως νεκρούς με υπαιτιότητα της ιδίας. Έτσι δεν είναι; Το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό.

Γιατί λένε διάφορα οι τηλεπωλητές.

Δεν συμφέρει την Ελλάδα να έχει νεκρούς. Είχαμε την  Πύλο στην οποία δεν είχαμε ευθύνη και μας πήρε μήνες και μεγάλη προσπάθεια να αναστρέψουμε το δυσμενές κλίμα διεθνώς.

Και η Τουρκία καραδοκεί με τα dfrones και μας φωτογραφίζει και είναι έτοιμη να μας δυσφημίσει.

Άρα έχουμε τη δυσκολία της θάλασσας.

(…)

Όταν έρχονται εδώ η διαδικασία ασύλου δεν είναι κυβερνητική. Ελέγχεται από τα δικαστήρια. Και δίνεται βάσει του διεθνούς νόμου.

Ή θα φύγουμε από το διεθνή νόμο και άρα θα γίνουμε το παγκόσμιο περιθώριο, θα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα (…), ή αν δεν θέλουμε να δίνουμε άσυλο να κάνουμε την πολιτική Ορμπάν, να καταλύσουμε  το «Κράτος Δικαίου» να μην έχουμε ανεξάρτητα δικαστήρια και τα δικαστήρια να εκτελούν τις εντολές που θα τους δίνουμε.

Επειδή ούτε το ένα ούτε το άλλο γίνεται τα άσυλα δίνονται.

Αλλά και να μην δίνονταν τα άσυλα. Το γεγονός ότι δεν δίνεις άσυλο δε σημαίνει ότι ο άλλος εξαφανίστηκε.

Αντιθέτως. Εγκλωβίστηκε. Γιατί τον αφήνεις εδώ χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα να φύγει για να πάει εκεί που ξέρουμε όλοι.

(…)

Μετά λένε γιατί δεν τους επιστρέφετε. Για να τους επιτρέψουμε, να τα ακούσει αυτά ο κόσμος, τα λέω τώρα αφού έφυγα από το υπουργείο.

Οι επιστροφές γίνονται μόνο σε συνεργασία με τις χώρες προέλευσης. Για να τις δεχθεί το Πακιστάν, η Αίγυπτος, το Ιράκ ο οποιοσδήποτε εκεί χρειάζεται η Ευρώπη να το επιβάλει.  Μόνη της  η Ελλάδα μπορεί αλλά δεν…»

Δείτε το βίντεο από το 15:00 και μετά:

Κατά τον Δ.Καιρίδη για να μην γίνει η Ελλάδα  “περιθώριο” θα γίνουν οι Έλληνες “περιθώριο” στην ίδια τους την πατρίδα. Η εικόνα από τη Λέρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.