Οκτώ βουλευτές της ΝΔ πραγματοποιήσαν νέα ομαδική παρέμβαση το απόγευμα της Τετάρτης στη Βουλή με κατάθεση ερώτησης για τους χαμηλοσυνταξιούχους και μάλιστα είναι άλλο γκρουπ βουλευτών από αυτό των 11 για τα κόκκινα δάνεια που σημαίνει ότι το εσωκομματικό πρόβλημα κατά του Κ.Μητσοτάκη γιγαντώνεται.

Οι βουλευτές ξεσπούν κατά των αριστερών πολλές φορές πολιτικών της κυβέρνησης και την ουσιαστικά απαξίωσή τους από τον πρωθυπουργό που τους βλέπει απλά ως μέσα να περνά τους νόμους που ένας εκτός κόμματος κύκλος φέρνει.

Οι υπογράφοντες βουλευτές καλούν τις ηγεσίες των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας να επεκτείνουν την απαλλαγή της φαρμακευτικής δαπάνης για όλους τους δικαιούχους της κατώτερης σύνταξης γιατί αρκετοί δεν ξεχνούν τα προτάγματα της «λαϊκής δεξιάς» και όχι του νεοφιλελευθερισμού του Μαξίμου.

Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβαση κοινωνικού χαρακτήρα από στελέχη της γαλάζιας ΚΟ μετά την ερώτηση των “11” για τα κόκκινα δάνεια που κατατέθηκε στο κοινοβούλιο πριν από περίπου 2 εβδομάδες.

Σύμφωνα με το κείμενο οι 8 βουλευτές που υπογράφουν είναι διαφορετικοί απο τους αρχικούς 11. Πρόκειται για τους Μίλτο Χρυσόμαλλη, Γιάννη Ανδριανό, Αναστάσιο Δημοσχάκη, Θεόφιλο Λεονταρίδη, Μπάμπη Αθανασίου, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γιώργο Καρασμάνη και Γιώργο Πασχαλίδη.

Οι ερωτώντες ζητούν να επεκταθεί η απαλλαγή φαρμακευτικής δαπάνης σε όλους τους συνταξιούχους που σήμερα πληρούν τα κριτήρια παροχής του παλιού ΕΚΑΣ.

Με τον τρόπο αυτό, όπως υποστηρίζουν, αίρεται η αδικία για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που επιβαρύνονται σε αντίθεση με τους παλιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ που αν και λαμβάνουν το ίδιο ύψος σύνταξης έχουν μηδενική συμμετοχή στη δαπάνη.

Δείτε ΕΔΩ την ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με διαρροές απαντά το Μαξίμου με κυβερνητικές πηγές επιχειρούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα και κάνουν λόγο για ερώτηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής τους αποστολής.