Με εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην επιτροπή με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.

Να υπενθυμιστεί πώς ο Μάριος Σαλμάς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, άφησε αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη τονίζοντας πώς «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη».

Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής ρώτησαν εάν φωτογραφίζει τον Κωστή Χατζηδάκη, δεν το αρνήθηκε, απαντώντας πως «είναι η στάση ζωής μου γιατί εγώ ασκώ το επάγγελμά μου».

Επίσης, ο κ. Σαλμάς, σημείωσε με νόημα, πως «το πολιτικό μας σύστημα έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την παραπολιτική και όχι με την πολιτική και καμία φορά με την ανοχή των βουλευτών να λέμε την αλήθεια».

«Ο καθένας πρέπει προασπίσει όπως αντιλαμβάνεται την προσωπική του αξιοπρέπεια»

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «είναι συνταγματική μας θεσμική υποχρέωση να παρεμβαίνουμε και να κάνουμε χρήση του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού έργου. Δεν πρόκειται περί ανταρσίας έχουμε 200 χρόνια κοινοβουλευτικής εμπειρίας αυτοί που υπογράψαμε αθροιστικά. Έγινε διότι ο καθένας πρέπει προασπίσει όπως αντιλαμβάνεται την προσωπική του αξιοπρέπεια και όπως είπαμε στην τελευταία ΚΟ αρκετοί βουλευτές μπαίνουμε σε μία άλλη φάση. Πρέπει να προστατέψουμε τα δικαιώματα των πολιτών».

">

Η δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τις καταγγελίες του Μάριου Σαλμά για το υπουργείο Υγείας

«Φαίνεται πως ούτε οι πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας δεν συμφωνούν με την πολιτική που εφαρμόζει ο Άδωνις Γεωργιάδης ως υπουργός Υγείας κι ας ανήκουν στον ίδιο κομματικό σχηματισμό.

Ο βουλευτής της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, προχωράει σε δύο σοβαρές καταγγελίες σε βάρος των υπουργείων Πολιτισμού και Υγείας, βάζοντας, προς τιμήν του, το συμφέρον του λαού πάνω από το προσωπικό.

Συγκεκριμένα καυτηριάζει την απόφαση του Άδωνι Γεωργιάδη για την αύξηση σε περισσότερα από 800 είδη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ενώ παράλληλα καταγγέλλει απευθείας αναθέσεις στους ημετέρους τους.

Ο κ. Σαλμάς παραδέχεται ότι οι τρομακτικές αυξήσεις σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου θα οδηγήσουν σε άνοδο του πληθωρισμού. Είναι γνωστό ότι η αύξηση των φαρμάκων είναι απαίτηση των φαρμακοβιομηχανιών δήθεν λόγω έλλειψης αυτών στην αγορά. Όταν οι φαρμακοβιομήχανοι επιλέγουν να τα πωλούν στο εξωτερικό και να θησαυρίζουν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν ελλείψεις στην εγχώρια αγορά.

Επίσης, ο βουλευτής της κυβέρνησης προχωράει σε σοβαρές καταγγελίες και για το υπουργείο Πολιτισμού καθώς αναφέρει απευθείας παράνομη ανάθεση 100 κυλικείων προς έναν συγκεκριμένο ιδιώτη – εταιρεία αφού στις προϋποθέσεις υπήρχαν «φωτογραφικοί» όροι που απέκλειαν άλλους ενδιαφερόμενους.

Είναι ευοίωνο να υπάρχουν άνθρωποι με ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ εντός του κυβερνώντος κόμματος, όμως, ένα χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ καταγγέλλουμε τις καταχρηστικές πρακτικές της κυβέρνησης και την ανοχή του πρωθυπουργού προς τέτοιες τακτικές από τους βουλευτές του».