Αυτός ο μεγιστάνας Τέλης Μυστακίδης που θα έσωζε τον ΠΑΟΚ και εξέδωσε μάλιστα και θριαμβευτική ανακοίνωση, που είναι τελικά;

Δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών: «Βέβαιος για την αθωότητα του» δηλώνει ο Κ.Αχ.Καραμανλής

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ποντάρει στη ΝΔ πως θα τον βοηθήσει να «πέσει στα μαλακά»

Δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών: «Βέβαιος για την αθωότητα του» δηλώνει ο Κ.Αχ.Καραμανλής

Με τη φράση-κλειδί ότι η Βουλή θα αποφασίσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, τοποθετήθηκε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής σχετικά με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τον ίδιο και τον Χρήστο Σπίρτζη.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών δηλώνει πεπεισμένος για την αθωότητά του και επισημαίνει ότι βρίσκεται «στη διάθεση των αρχών, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι ο «εφέτης ανακριτής Λάρισας, χωρίς να διατυπώνει καμία κατηγορία ή αξιολόγηση, ζητά από τη Βουλή να κρίνει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών».

Το κεντρικό ερώτημα που καλείται να απαντήσει η Βουλή για τον Κώστα Καραμανλή αφορά το αν τα αδικήματα για τα οποία πρέπει να διερευνηθεί αφορούν κακούργημα ή πλημμέλημα. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι κρίσιμη, καθώς επηρεάζει την πολιτική, ποινική και νομική διάσταση της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι για τον Χρήστο Σπίρτζη οποιαδήποτε κατηγορία τυχόν αντιμετωπίζει έχει παραγραφεί, ενώ παρά την επανειλημμένη επιθυμία του να βρεθεί ενώπιον προανακριτικής επιτροπής, αυτό δεν είναι πλέον εφικτό.

Η δήλωση του Κώστα Αχ. Καραμανλή:

«Σήμερα ανακοινώθηκε η διαβίβαση προς τη Βουλή της δικογραφίας για το δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Εφέτης Ανακριτής Λάρισας, χωρίς να κάνει κάποια αξιολόγηση ή να διατυπώνει οποιαδήποτε κατηγορία, ζητά από τη Βουλή να εκτιμήσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των διατελεσάντων υπουργών.

Είμαι βέβαιος για την αθωότητά μου.

Όπως έχω δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν είμαι στη διάθεση των αρχών, ώστε να λάμψει η αλήθεια».

Ο εφέτης ανακριτής, σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών με το που «έπεσε» πάνω σε υπουργούς, μετά τα απολογητικά υπομνήματα γενικών διευθυντών του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που καίνε τον «γαλάζιο» υπουργό, έστειλε αμέσως τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή.

Ο Σωτήρης Μπακαΐμης δεν αναφέρει για ποια αδικήματα πρέπει να διερευνηθεί ο Κώστας Καραμανλής καθώς αυτό, σύμφωνα με τον νόμο, είναι αρμοδιότητα της Βουλής.

Ο εφέτης ανακριτής, αναφέρει, όμως, τα πέντε αδικήματα που ερευνά συνολικά για τα φυσικά πρόσωπα τα οποία κατηγορούνται μέχρι στιγμής.

Και αυτά τα πέντε αδικήματα είναι αυτό της παρακώλυσης συγκοινωνιών που είναι κακούργημα καθώς και τα πλημμελήματα της παράβασης καθήκοντος, των σωματικών βλαβών και της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.