ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Το καθεστώς Ράμα κρατά φυλακισμένο τον ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη: Παραμένει η ποινή της αρχικής στημένης δίκης

Αμέσως μετά την απόφαση ο γιος του Πέτρος Μπελέρης δήλωσε ότι πρόκειται για «απόφαση ντροπή με μια δίκη παρωδία».

Το καθεστώς Ράμα κρατά φυλακισμένο τον ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη: Παραμένει η ποινή της αρχικής στημένης δίκης

Την ποινή φυλάκισης δύο ετών που επέβαλε το πρωτοδικείο στον Φρέντι Μπελέρη στην αρχική στημένη δίκη του, επικύρωσε το εφετείο στην Αλβανία, με αποτέλεσμα ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής να παραμείνει στη φυλακή.

Έτσι ο καθεστώς Ράμα είναι αποφασισμένο να εκτιθεί ολόκληρη η ποινή του Βορειοηπειρώτη ευρωβουλευτή, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ το επόμενο βήμα που θα ακολουθήσει ο Φρέντι Μπελέρη είναι η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αμέσως μετά την απόφαση ο γιος του, Πέτρος Μπελέρης δήλωσε ότι πρόκειται για «απόφαση ντροπή με μια δίκη παρωδία».

Ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας

Στην δίκη ήταν παρούσα και η πρέσβυς της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση, η οποία δήλωσε πως «με την σημερινή απόφαση του εφετείου Τιράνων ουσιαστικά ολοκληρώνεται η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου Φρεντη Μπελερη από την αλβανική δικαιοσύνη».

«Δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας όπως λόγου χάρη η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη δυνατότητα να ορκιστεί» σημείωσε.

«Η παρατεταμένη προφυλάκιση του, η υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα».

«Παρά την επιθυμία του λαού της Χειμάρρας όπως αυτή εκφράστηκε δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2023, ο Δήμος διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα τα οποία δεν έχουν εκλεγεί από το λαό της Χειμάρρας.

Προτεραιότητα της Ελλάδας αποτελεί πάντα η τήρηση του κράτους δικαίου. Ο κύριος Μπελέρης αποτελεί πλέον επισήμως εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Είναι δημοκρατική απαίτηση και απαίτηση του κράτους δικαίου οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές να μπορούν να παρίστανται αυτοπροσώπως σε όλες τις εργασίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και αρχής γενομένης από την ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μέσα στον Ιούλιο» σημείωσε.

Aπό την πλευρά του, ο Φρέντι Μπελέρης εξέδωσε προ ολίγου ανακοίνωση μετά την απόφαση του αλβανικού εφετίου στην οποία τονίζει: 

«Η απόφαση του Εφετείου ήταν αναμενόμενη, καθώς οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις σε βάρος μου είχαν σχεδιαστεί σε κάθε βήμα από τον ίδιο τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Ένα πράγμα ωστόσο είναι βέβαιο: η παρωδία δικαιοσύνης με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστίνα που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου, δεν τελειώνει εδώ. Έχω ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που δεν αποδόθηκε από το καθεστώς Ράμα.

Με την καταδίκη μου, ο Έντι Ράμα πέτυχε το στόχο του να μην αναλάβω καθήκοντα ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας, έτσι ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια του και να υφαρπάξει τις περιουσίες των Ελλήνων της περιοχής.

Δυστυχώς όμως για εκείνον και ευτυχώς για τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, η παρουσία μου στην Ευρωβουλή – χάρη στην αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη στήριξη του ελληνικού λαού – εγγυάται ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί.

Όσοι έτρεφαν αυταπάτες ότι ο Ράμα θα φερθεί ως ηγέτης χώρας που θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και όχι ως ένας ακόμα αυταρχικός ηγέτης, διαψεύστηκαν.

Σε ό,τι με αφορά η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Όπως δεν κάμφθηκα τους τελευταίους 14 μήνες, έτσι δεν θα καμφθώ ούτε τώρα, τους 3-4 μήνες που απέμειναν. Το πρόβλημα από εδώ και μπρος θα το έχει ο Έντι Ράμα, όχι εγώ.

Στο τέλος, το φως πάντα κερδίζει το σκοτάδι.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.