
Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης ανοίγει νέο κύκλο ερευνών σχετικά με τα γεγονότα που ακολούθησαν το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται ενδείξεις αλλοίωσης του τόπου της τραγωδίας, με βασικό σημείο διερεύνησης την εκχωμάτωση της περιοχής, γνωστή ως “μπάζωμα”.
Ο ανακριτής σχεδιάζει να καλέσει νέους μάρτυρες, ώστε να αποσαφηνίσει αν υπήρξε απώλεια σημαντικών στοιχείων και ποιοι φέρουν ευθύνη γι’ αυτό.
Το ενδεχόμενο νέων ποινικών διώξεων παραμένει ανοιχτό, καθώς οι καταθέσεις μπορεί να αποκαλύψουν πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαδικασία και να οδηγήσουν στην απόδοση ευθυνών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, το νέο ανακριτικό ενδιαφέρον βασίζεται τόσο στα ευρήματα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, που κάνουν λόγο για παρέμβαση στον τόπο του δυστυχήματος, όσο και σε εσωτερική αναφορά της Hellenic Train. Σε αυτήν, ανώτατο στέλεχος της εταιρείας φέρεται να τοποθετεί σε κρίσιμο ρόλο τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Ξιφαρά.
Την προσεχή Παρασκευή, πέντε νέα πρόσωπα θα κληθούν να καταθέσουν ενώπιον του ανακριτή.
Οι καταθέσεις τους αναμένεται να φωτίσουν το ερώτημα του ποιος έδωσε την εντολή εκχωμάτωσης της περιοχής. Αν προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία, ενδέχεται να ασκηθεί νέα δίωξη σε άτομα που είτε συμμετείχαν ενεργά στην απόφαση είτε λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί στην απόπειρα αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων.
Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ασκηθεί διώξεις σε επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.
Ένα άλλο κρίσιμο σημείο που εξετάζεται είναι η πιθανότητα διεξαγωγής νέας αυτοψίας στα συντρίμμια της αμαξοστοιχίας, τα οποία παραμένουν στο Κουλούρι.
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, Χρήστος Παπαδημητρίου, έχει διατυπώσει την υπόθεση ότι στην εμπορική αμαξοστοιχία υπήρχε μια αδιευκρίνιστη ουσία, η οποία πιθανώς προκάλεσε τη δημιουργία της φονικής πυρόσφαιρας κατά τη στιγμή της σύγκρουσης. Η ουσία αυτή, σύμφωνα με την εκτίμησή του, ενδέχεται να είχε τοποθετηθεί μεταξύ της δεύτερης μηχανής και της πρώτης ανοιχτής φορτάμαξας που μετέφερε μεταλλικά ελάσματα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.