
Συνελήφθη ένας 50χρονος για αναρτήσεις που καλούν εσκεμμένα σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων για το έγκλημα στα Τέμπη.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Αριστείδης Κορέας, παρήγγειλε ποινική έρευνα με αφορμή αναρτήσεις στα social media που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων της 28ης Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ο προϊστάμενος της εισαγγελίας έδωσε παραγγελία στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος να ταυτοποιήσει τους χρήστες που έκαναν τις συγκεκριμένες αναρτήσεις.
Το αδίκημα, που ερευνάται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων.
Υπενθυμίζεται ότι για την Παρασκευή (28/02) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ έχουν προγραμματιστεί πορείες σε όλη τη χώρα για την επέτειο των δύο χρόνων από το δυστύχημα στα Τέμπη.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.