ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εσωκομματικά «πυρά» από «γαλάζιους» βουλευτές προς την κυβέρνηση – Καταιγισμός ερωτήσεων σε υπουργούς

Αρκετοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μάλλον δεν είναι ευχαριστημένοι με το κυβερνητικό έργο

Εσωκομματικά «πυρά» από «γαλάζιους» βουλευτές προς την κυβέρνηση – Καταιγισμός ερωτήσεων σε υπουργούς

Μπαράζ ερωτήσεων και «παραπόνων» από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και δεν είναι μόνο ο Μάριος Σαλμάς που έχει βγει στο «μεϊντάνι» και καλεί σχεδόν κάθε εβδομάδα έναν υπουργό στην Ολομέλεια για εξηγήσεις σε ζητήματα που «καίνε» γενικώς και ειδικώς «τσουρουφλίζουν» το προφίλ της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η έντονη φημολογία στο περιστύλιο της Βουλής μάλιστα θέλει δυο πρώην υπουργούς να ετοιμάζονται να καταθέσουν κοινή ερώτηση προς δυο υπουργούς μέσα στις επόμενες ημέρες. Αν επιβεβαιωθεί αυτή η κίνηση τότε ο «γαλάζιος» καύσωνας θα χτυπήσει «κόκκινο» λίγο πριν την θερινή ανάπαυλα των κοινοβουλευτικών εργασιών. Κοινώς; Ζόρια για τους κυβερνητικούς επιτελικούς

Ακόμη και έτσι, πάντως, το μπαράζ των «γαλάζιων» βουλευτών με την κατάθεση ερωτήσεων τις τελευταίες ημέρες είναι αρκούντως ενδεικτικό για το κλίμα που επικρατεί στα ενδότερα της κυβερνητικής ΝΔ.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Θόδωρο Σκυλακάκη για την «δόμηση σε γήπεδα, κείμενα εκτός ορίων οικισμών και εκτός σχεδίου θέτοντας το βασικό ερώτημα προς τον αρμόδιο υπουργό: «Πότε και ποια λύση θα βρεθεί για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην εκτός οικισμών και σχεδίου δόμηση».

Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο με την κατάθεση ερώτησης με θέμα: «Η εκκρεμότητα στην εκκαθάριση και την κατάργηση του ΝΠΔΔ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ, δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην αξιοποίηση του χώρου της ΠΕΛ».

Στην ερώτηση ο πρώην υπουργός σημειώνει πως «η αξιοποίηση του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης της Λαμίας, είναι ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για την πόλη της Λαμίας, την τοπική μας κοινωνία αλλά και την οικονομία και την ανάπτυξη της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας γενικότερα». Θέτει μάλιστα δυο συγκεκριμένα ερωτήματα προς απάντηση

«-Πότε και προτίθεστε να ενεργοποιήσετε τη διαδικασία για την κατάργηση του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ» και των πιθανών οφειλών και της εκκαθάρισης τους, με βάση τα άρθρα 65 και 66 του Ν. Ν.4605/2019 (Α ́ 52);

-Η κατάργηση και η εκκαθάριση των οφειλών θα γίνει, με την έκδοση των σχετικών Υπουργικών αποφάσεων που ορίζουν τα παραπάνω άρθρα ή με τη προώθηση σχετικής τροπολογίας και με ποιο περιεχόμενο;».

Ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης βάζει στο στόχαστρο του την Λίνα Μενδώνη καταθέτοντας ερώτηση για τον Αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας. Ο «γαλάζιος» βουλευτής αφού πρώτα υπενθυμίζει στην υπουργό Πολιτισμού τι του είχε απαντήσει στις 21/11/22 σε σχετική αναφορά που είχε κάνει ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης του: «Μετά την παρέλευση δύο σχεδόν ετών και με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό κλοπής στον χώρο του μυκηναϊκού νεκροταφείου, γεγονός που αποδεικνύει τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της Πελλάνας και εκθέτει τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού για την μέχρι σήμερα διαχείριση».

Σε αυτό το πλαίσιο ο «γαλάζιος» βουλευτής στρέφει ξεκάθαρα τα «βέλη» του προς την αρμόδια υπουργό και ζητά εξηγήσεις από την Λίνα Μενδώνη θέτοντας τρία ερωτήματα:

«-Τι από τα αναφερόμενα στην υπουργική απάντηση της 21.11.22 , έχει πραγματοποιηθεί μετά την παρέλευση διετίας;

-Τι προτίθεται να κάνει άμεσα προκειμένου -επιτέλους- ο αρχαιολογικός χώρος της Πελλάνας να αναδειχθεί σε έναν επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Πού οφείλεται η επί τόσα χρόνια ουσιαστική αδράνεια εκ μέρους του υπουργείου Πολιτισμού για έναν αρχαιολογικό χώρο, όπως αυτός της Πελλάνας, όταν παρατηρείται (και καλώς) έντονο και διαρκές ενδιαφέρον για άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Λακωνίας;».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.