ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ'τον Τάιλερ και μπρος»!

Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ο β’ γύρος που θα κρίνει την πολιτική κατεύθυνση και… «Γιώργο, πάμε για την Αλλαγή!»

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00 το απόγευμα κι λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής

Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Ο β’ γύρος που θα κρίνει την πολιτική κατεύθυνση και… «Γιώργο, πάμε για την Αλλαγή!»

Στις 7:00 το πρωί της Κυριακής (13/10), άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, για την εκλογή προέδρου στον οποίο αντιμέτωποι είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας και που θα κρίνουν και την πολιτική κατεύθυνση που θα πάρει το κόμμα.

Μάλιστα οι εκλογές έρχονται στον χθεσινό απόηχο των εσωκομματικών στο ΣΥΡΙΖΑ όπου αποφασίστηκε το “κόψιμο” του Σ.Κασσελάκη από την διεκδίκηση της ηγεσίας στο εκεί κόμμα.

Ο χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς δείχνει να έχει πολλούς διεκδικητές και στην Χαριλάου Τρικούπη προσπαθούν να τον ξανακερδίσουν.

Από την σύντομη προεκλογική εβδομάδα του δεύτερου γύρου δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις, τα αλληλοκαρφώματα και τα αιχμηρά σχόλια ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα.

Αναμφίβολα, αιχμή του δόρατος αποτέλεσε η μη διεξαγωγή του debate.

Με νέο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον Νίκο Ανδρουλάκη για ένα ΠΑΣΟΚ «χαμηλών προσδοκιών», ενώ ξεδίπλωσε το σχέδιο του για τη λειτουργία του κόμματος. Μάλιστα, προανήγγειλε ένα νέο «μοντέλο διακυβέρνησης», που «θα είναι περισσότερο συμμετοχικό, ανοιχτό και συλλογικό».

Από την άλλη ανάρτηση με το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου για την εκλογική μάχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πραγματοποίησε ο Χάρης Δούκας, υποδηλώνοντας τη στήριξη στο πρόσωπό του από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Χάρης Δούκας παρέθεσε τη φράση του Γιώργου Παπανδρέου, όπου ανέγραφε «το ΠΑΣΟΚ ήταν και θα πρέπει να ξαναγίνει δύναμη Αλλαγής. Η μάχη για την Προοδευτική Παράταξη είναι μάχη για τη Δημοκρατία. Το μέλλον μας είναι σήμερα στα χέρια των προοδευτικών πολιτών. Έχουμε επιλογή. Ας την κάνουμε πράξη».

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Χάρης Δούκας ανέγραψε από την πλευρά του: «Γιώργο, πάμε για την Αλλαγή!».

Ο κ. Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ κ. Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 19:00 το απόγευμα κι λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β΄ γύρο αναμένεται να είναι μειωμένη περίπου κατά 30%, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων εκλογών του 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δικαίωμα συμμετοχής στη σημερινή ψηφοφορία έχουν οι 303.000 που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Επίσης δεν χρειάζεται να καταβάλουν εκ νέου το αντίτιμο των 3 ευρώ καθώς η διαδικασία της ψηφοφορίας εκλογής ολοκληρώνεται σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.