ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γ.Γεραπετρίτης: «Επικίνδυνοι όσοι παρακολουθούν τα ερευνητικά σκάφη στο Αιγαίο μέσω εφαρμογών στο διαδίκτυο»!

Περίεργες δηλώσεις από τον Έλληνα ΥΠΕΞ

Γ.Γεραπετρίτης: «Επικίνδυνοι όσοι παρακολουθούν τα ερευνητικά σκάφη στο Αιγαίο  μέσω εφαρμογών στο διαδίκτυο»!

«Επικίνδυνοι» οι χομπίστες που παρακολουθούν τα τουρκικά πλοία στο Αιγαίο μέσω εφαρμογών στο διαδίκτυο, κατά τον  Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο υπουργός Εξωτερικών, με αφορμή τις έρευνες του ιταλικού ερευνητικού σκάφους Ievoli Relume στην Κάσο  αλλά και της διέλευσης του τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου σε ελάχιστη απόσταση από τις ακτές της Λέσβου δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ  να μην παρακολουθούνται  οι  κινήσεις ερευνητικών σκαφών καθώς αυτό είναι επικίνδυνο.

Προφανώς  ο υπουργός Εξωτερικών εννοούσε κάθε πλοίου, όπως και το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν το οποίο πέρασε από απόσταση μόλις 3 ν.μ. (και εντός των εθνικών χωρικών υδάτων) από τις ακτές του Λέσβου καθώς και αυτό το γεγονός έγινε γνωστό από τα social media και τις ανάλογες εφαρμογές.

Αν και το τουρκικό γεωτρύπανο μπορούσε να περάσει και έξω από τα 6 ν.μ. επέλεξε να περάσει εντός των ΕΧΥ ακόμη και αν αυτό θεωρείται ως αβλαβής διέλευση.

Να θυμίσουμε ότι ο Γ.Γεραπετρίτης είχε δηλώσει τον Οκτώβριο του 2020, ως υπουργός Επικρατείας τότε και με αφορμή το Ορούτς Ρέις, ότι τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα περιορίζονται στα 6 ν.μ. καθώς αυτές οι «κόκκινες» γραμμές μας ξεχνώντας βέβαια  την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Ουσιαστικά ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε μην παρακολουθείτε τα τουρκικά ερευνητικά πλοία ούτε και τα ελληνικά γιατί αυτό είναι επικίνδυνο, μόνο που δεν διευκρίνησε για ποιον είναι επικίνδυνο.

Μήπως για την κυβέρνηση και την υποχωρήσεις της από τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.