
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης, Άρης Ασσαριωτάκης φιλοτέχνησε γλυπτό με υψηλούς συμβολισμούς απεικονίζοντας τη Μαρία Καρυστιανού.
Στα χέρια της διακρίνονται 57 πεταλούδες, με σαφή σημειολογία στο πλήθος των θυμάτων του εγκλήματος, ενώ το στόμα της απεικονίζεται ραμμένο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας xronos.gr που ανάρτησε και τις σχετικές φωτογραφίες.
Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού, συνοδεύτηκαν από το εξής κείμενο από τον Άρη Ασσαριωτάκη:
«Η Μαρία πρώτα απ όλα είναι Μάνα. Η Μαρία είναι γιατρός, επιστήμων και χειραφετημένη γυναίκα, ξέρει να διαβάζει το Σύνταγμα, ξέρει τα δικαιώματα της ως έννομος πολίτης. Η Μαρία είναι εχθρός του καναπέ, είναι εχθρός του ψεύδους και της αδικίας, είναι οπαδός της Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αλήθειας.
Η Μαρία είναι θαρραλέα αγωνίστρια γιατί τη συντροφεύει το δίκιο του αγώνα της, που είναι και δίκιο όλων των Ελλήνων. Η Μαρία και κάθε τέτοια Μαρία είναι τρομακτική για κάθε ένοχο, από όποια δομή του πολιτικού και κοινωνικού μας συστήματος και αν προέρχεται.
Η Μαρία ενώνει τον κόσμο και μας δείχνει το δρόμο. Αυτή είναι η Μαρία, η Μαρία των Ελλήνων. Είναι η Μαρία η Θεά με τις 57 πεταλούδες».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.