ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

H E.Μελέτη ζητά να κυνηγηθούν όσοι στο διαδίκτυο την απέρριπταν προεκλογικά: «Ήταν λεκτική βία»!

Κατέθεσε η Ε.Μελέτη ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά «με τα αυξανόμενα φαινόμενα ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης»

H E.Μελέτη ζητά να κυνηγηθούν όσοι στο διαδίκτυο την απέρριπταν προεκλογικά: «Ήταν λεκτική βία»!

Η κ. Μελέτη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «καταδικάζει τις ρατσιστικές, σεξιστικές και κακοποιητικές λεκτικές επιθέσεις που όλο και συχνότερα λαμβάνουν χώρα διαδικτυακά με θύματα όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο ή οποιοδήποτε άλλο γνώρισμα» και ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να λάβει άμεσα μέτρα καταπολέμησης του φαινομένου και να προστατεύσει τα θύματα και την ψυχική τους υγεία από τέτοιου είδους επιθέσεις».

«Η ρητορική μίσους, που μόνο στόχο έχει τη μείωση της προσωπικότητας και τη “δολοφονία” χαρακτήρων με χρήση χυδαίων και προσβλητικών χαρακτηρισμών, σεξιστικών υπονοουμένων και κακοποιητικών όρων, δυστυχώς αυξάνεται και αποτελεί κοινωνική παθογένεια, ενώ δε συνάδει με τις αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού και παιδείας και με τις αξίες της ΕΕ», σύμφωνα με την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συνεχίσει την πρωτοβουλία του 2021 για μια πιο συμπεριληπτική και προστατευτική Ευρώπη, επεκτείνοντας τον κατάλογο των εγκλημάτων της ΕΕ, ώστε να συμπεριληφθεί η ρητορική μίσους και τα εγκλήματα μίσους».

Ελεονώρα Μελέτη: Το πλήρες κείμενο της ερώτησης

«Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια δραματική αύξηση των περιστατικών ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή φύλου, γίνονται θύματα σεξιστικών, ρατσιστικών και κακοποιητικών λεκτικών επιθέσεων πανευρωπαϊκά στο όνομα της «δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου». Δυστυχώς, τα περιστατικά ρητορικής μίσους σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα αυξάνονται και αποτελούν πλέον κοινωνική παθογένεια. Τα θύματα λεκτικής βίας και κακοποίησης αντιμετωπίζουν ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία και την καθημερινή τους ζωή.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Σκοπεύει να ενεργήσει άμεσα και αν ναι, τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να καταπολεμήσει τα φαινόμενα ρητορικής μίσους στον ψηφιακό κόσμο και να προστατεύσει τα θύματα λεκτικής βίας και την ψυχική τους υγεία;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

2. Πώς σκοπεύει να συνεχίσει την πρωτοβουλία για επέκταση της λίστας εγκλημάτων της ΕΕ συμπεριλαμβάνοντας επιτέλους ανάμεσά τους και τη ρητορική μίσους;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.