Η διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά από τη γαλάζια Κ.Ο. θα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από ότι θεωρούσε στην αρχή, καθώς θα πρέπει να περάσει από την επιτροπή δεοντολογίας στην οποία δύο μέλη της υπέγραψαν μαζί του την περιβόητη ερώτηση προς τον υπουργό οικονομικών Κ.Χατζηδάκη!
Με λίγα λόγια θα ζητήσει από ανθρώπους που διέπραξαν το ίδιο υποτιθέμενο «ατόπημα» να κρίνουν και να καταδικάσουν τον βουλευτή Μάριο Σαλμά!
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι επισήμως δεν δόθηκε εξήγηση για την παραπομπή προς διαγραφή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, την πενταμελή συναπαρτίζουν πέντε βουλευτές, ο προεδρεύων Γιανν. Τραγάκης, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Στ. Καλαφάτης, ο Θαν. Μπούρας και δύο βουλευτές που συνυπέγραψαν την ερώτηση των 11 προς τον ΥΠΟΚ Κ. Χατζηδάκη, ο Θαν. Δαβάκης και ο Θ. Καράογλου!
Ο βουλευτής Λακωνίας σύμφωνα με πληροφορίες θα υπερψηφίσει τη διαγραφή του συναδέλφου του.
Ο πρώην υπουργός Θ. Καράογλου από την άλλη, θα βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση.
Αν κληθεί από τον πρόεδρο να λάβει μέρος στην ψηφοφορία, τότε αυτή θα είναι φανερή, διότι εξ αποστάσεως δεν μπορεί να είναι κρυφή.
Αξίζει να τονιστεί ότι το πρώτο αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής είναι ο Γ. Βλάχος, ο οποίος επίσης έβαλε την υπογραφή του στην ερώτηση προς τον ΥΠΟΙΚ!
Ο ίδιος έστειλε ήδη μήνυμα να μην τον υπολογίζουν στην ψηφοφορία!
Τίθεται ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα αν οι δύο βουλευτές υπερψηφίσουν την διαγραφή του συναδέλφου τους ο οποίος κατηγορείται για κάτι το οποίο οι ίδιοι έχουν υπογράψει.
Θα είναι κάτι το οποίο θα τους ακολουθάει για πάντα και θα πρέπει να το εξηγούν στους ψηφοφόρους τους.
Αν καταψηφίσουν εκεί τίθεται άλλο ζήτημα, αυτό της αμφισβήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τι θα κάνει εκεί ο πρωθυπουργός; Θα τους διαγράψει κι αυτούς;
Μία διαγραφή για παραδειγματισμό μπορεί να γίνει αλλά όταν αυτές αρχίσουν να πληθαίνουν τα πράγματα γίνονται δύσκολα και ειδικότερα αν κάποιος σκεφτεί ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μόλις τώρα μπαίνει στον δεύτερο χρόνο της «νέας» διακυβέρνησης της.
Δύσκολα θα ολοκληρωθεί τετραετία εάν υπάρξουν και άλλες διαγραφές σε αυτό το χρονικό σημείο.
Θα δοθεί η εικόνα διάλυσης (που ήδη υπάρχει) και ο πολιτικός χρόνος που διαμεσολαβεί μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν, θα είναι και μεγάλος και «πυκνός» (σε γεγονότα).