Το σκανδαλώδες «κούρεμα» στο χρέος του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν.Παπαθανάση από τη Eurobank: 97%! – Από 1.800.000 μόλις 50.000 ευρώ!

Εμπλέκεται σε μία υπόθεση με μεταβίβαση της περιουσίας του προκειμένου να μην κατασχεθεί για οφειλές

Το σκανδαλώδες «κούρεμα» στο χρέος του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν.Παπαθανάση από τη Eurobank: 97%! – Από 1.800.000 μόλις 50.000 ευρώ!

Τελικά εκεί στο υπουργείο Ανάπτυξης κάτι δεν πάει καλά: Μετά τα εκατοντάδες χιλιάδες «αδιευκρίνιστης προέλευσης» χρήματα του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη τα οποία πέρασαν σε εταιρικούς, προσωπικούς και συγγενικών του προσώπων τραπεζικούς λογαριασμούς, η αποκάλυψη ότι ο υφυπουργός ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και κουμπάρος του πρωθυπουργού  Κ.Μητσοτάκη, ευεργετήθηκε από την Eurobank με μια σκανδαλώδη ρύθμιση με σβήσιμο του 97% της οφειλής, δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

Ο ίδιος ο υπουργός του Μητσοτάκη ισχυρίζεται πως ήρθε σε συμβιβασμό με την τράπεζα Eurobank, αφού πρώτα έχασε το δικαστήριο με την τράπεζα για δόλια μεταβίβαση της περιουσίας του.

Tο σπίτι του και ολόκληρη η περιουσία του θα είχαν ήδη κατασχεθεί από την τράπεζα, όπως γίνεται σε χιλιάδες περιπτώσεις, αν η Eurobank δεν του είχε κάνει μια πραγματικά σκανδαλώδη ρύθμιση (η οποία τράπεζα έχει επιβιώσει χάρη στα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων) για το σβήσιμο του 97% του χρέους του.

Πριν από λίγο όμως ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, προέβη σε μία απίστευτη καταγγελία αναφορικά με το ύψος του κουρέματος που παρείχε η Eurobank στον υφυπουργό Παπαθανάση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη, ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης πλήρωσε μόλις 50.000 €, έναντι του συνολικού χρέους 1,8 εκ. Ευρώ που είχε. 97% κούρεμα σε Δάνειο με εμπράγματες εγγυήσεις, όπου μάλιστα η Eurobank είχε κερδίσει την αγωγή για καταδολίευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.