ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξιώνει του μισθούς των στρατιωτικών – Υψηλότεροι στην Βουλγαρία

Η αμυντική βιομηχανία της Αλβανίας ισχυροποιείται, ενώ της Ελλάδας καταρρέει

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξιώνει του μισθούς των στρατιωτικών – Υψηλότεροι στην Βουλγαρία

Όποις διαβάσει τον τίτλο και τον υπότιτλο του συγκεκριμένου άρθρου καταλαβαίνει πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ μας πηγαίνει πολύ πίσω, ειδικά στα εθνικά και αμυντικά θέματα. Πόσο μάλλον αν συγκρίνουμε την κατάσταση της Ελλάδας με τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων.

Βουλγαρία

Τα στοιχεία που παρααθέτει η ιστοσελίδα militaire.gr για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτικά.

Το Μαξίμου απαξιώνει τους στρατιωτικούς με μισθούς κάτω από της Βουλγαρίας και ενταφιάζει την ΕΑΒ με επιλογές πλήρους διάλυσης.

Ενδεικτική η τελευταία είδηση από τον χώρο της ελληνικής κρατικής αμυντικής βιομηχανίας: η κυβέρνηση τοποθετεί επικεφαλής πρώην γαλάζιο βουλευτή που «έχει αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Αλβανία

Στην γειτονική Αλβανία, στα τέλη του Αυγούστου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Προβλέπει την σύσταση αρμόδιου Υφυπουργείου στα πρότυπα της Τουρκίας, με την οποία η κυβέρνηση Ράμα διατηρεί στενές σχέσεις και συνεργασίες σε πολλά επίπεδα.

Το δεύτερο σημαντικό βήμα αφορά στην δημιουργία κρατικής εταιρείας με την επωνυμία KAYO για την παραγωγή και εμπορίας οπλισμού, πυρομαχικών, στρατιωτικού εξοπλισμού και τεχνολογίας.

Bασική αποστολή της είναι η επαναλειτουργία των 3 υφιστάμενων εργοστασίων παραγωγής οπλισμού και πυρομαχικών εντός της αλβανικής επικράτειας, που είχαν ιδρυθεί την δεκαετία του 1970 (Εlbasan, Polican, Gramsh).

Στην αιτιολογική έκθεση του νέου νόμου αναφέρεται ότι με την επανασύσταση – επαναλειτουργία της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας θα ενισχυθεί η θέση της χώρας στα Βαλκάνια και θα δημιουργηθεί μια νέα πηγή εσόδων που θα τονώσει την παραπαίουσα οικονομία της Αλβανίας.

Ελλάδα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουδείς αντιλαμβάνεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι η συνειδητή διάλυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας δημιουργεί τεράστια προβλήματα;

  • Η φυγή στο εξωτερικό πολλών εξαίρετων νέων που αποφοιτούν από τμήματα Πανεπιστημίων με συνάφεια στα αντικείμενα της αμυντικής βιομηχανίας (αεροναυπηγική, ναυπηγική, κατασκευή drones κ.ά.).
  • Η εξαφάνιση κάθε πιθανότητας ανθεκτικότητας της χώρας μας σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, καθώς η εξασφάλιση πολεμικών αποθεμάτων θα εξαρτάται αποκλειστικά από το εξωτερικό;
  • H στέρηση κρίσιμων εσόδων στην Οικονομία μας, η οποία εξαρτάται αποκλειστικά από την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού;
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.