
Ο Αρίστος Δοξιάδης παραιτήθηκε σήμερα (16/3) από την θέση του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας.
Η παραίτηση του έφερε στο προσκήνιο και παλαιότερες δηλώσεις τους στις οποίες ανέφερε ότι «Οι συντάξεις στην Ελλάδα ως ποσοστό εθνικού εισοδήματος, είναι υψηλότερες στον κόσμο. Όταν έχεις μια τέτοια κατάσταση είναι παράλογο να μην κόβεις συντάξεις»
«Οι συντάξεις στην Ελλάδα ως ποσοστό εθνικού εισοδήματος,είναι υψηλότερες στον κόσμο.Οταν έχεις μια τέτοια κατάσταση είναι παράλογο να μην κόβεις συντάξεις»‼️
Οραματιστής ο νέος υφυπουργός Αριστος Δοξιάδης#ανασχηματισμος #Κυβερνηση_Μητσοτακη #Δεν_Έχω_Οξυγόνο #Μητσοτακης_Τελος pic.twitter.com/asgdfgiZk8— Marka2‼️ (@Marka2free) March 16, 2025
Παραιτήθηκε ο Αρίστος Δοξιάδης από υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας μετά τις αποκαλύψεις του pronews.gr
Ο Αρίστος Δοξιάδης υπέβαλλε την παραίτησή του πριν λίγη ώρα στον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη από υφυπουργός Ανάπτυξης με χαρτοφυλάκιο στην Έρευνα και Καινοτομία.
Η παραίτηση του εξωκοινοβουλευτικού υφυπουργού ήρθε 24 ώρες μετά τις αποκαλύψεις του pronews.gr.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βιογραφικό του αναφέρεται ως διακεκριμένος… fund manager!
Με ανάρτησή του, ο Αρίστος Δοξιάδης, που είχε συμπεριληφθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης ως υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας ανακοίνωσε την παραίτησή του.
Στην ανάρτησή του αναφέρει:
«Αποφάσισα να παραιτηθώ»
«Ο ανήθικος πόλεμος που εξαπέλυσε εναντίον μου η αντιπολίτευση, με ανυπόστατες επιθέσεις ήδη από την πρώτη μέρα της ορκομωσίας μου στην κυβέρνηση, με προσγείωσε απότομα στη σκληρή πολιτική πραγματικότητα.
Σε όσους με κατηγόρησαν για την υπόθεση της εταιρίας ΑΠΟΛΛΩΝ απαντώ ότι έχω δικαστεί και αθωωθεί από ποινικό δικαστήριο το 2013, που με απάλλαξε ρητά από κάθε κατηγορία που σχετίζεται με όσα σήμερα μου καταλογίζει η αντιπολίτευση.
Προσθέτω ότι από τη στιγμή που τελείωσε το δικαστήριο, δεν είχα καμία όχληση από καμία αρχή, παρόλο που άλλαξαν τόσες κυβερνήσεις. Συνεπώς άνθρακες ο θησαυρός».
Φυσικά ψεύδεται σε ότι αφορά το σκέλος των «ανυπόστατων επιθέσεων» για έναν πολύ απλό λόγο: Διότι εκατομμύρια Έλληνες πλήρωναν επί πολλά χρόνια τις εξωφρενικές τιμές στα βιβλία των ξένων γλωσσών που του επέβαλε η εταιρεία του κ.Δοξιάδη με τις μονοπωλιακές τακτικές του.
Όχι γιατί άξιζαν, αλλά γιατί παρανόμως έλεγχαν την αγορά (όπως και τόσοι άλλοι φυσικά, σήμερα, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση).
Σαν εφιάλτη θυμούνται οι γονείς (και τα παιδιά που είχαν συνείδηση της θυσίας των γονέων τους) ότι για μερικά αστείας αξίας, βιβλία έπρεπε να πληρώσουν ένα ενοίκιο της τάξης των 500 και 800 ευρώ, κάθε χρονιά!
Μόνο και μόνο γι αυτόν τον ηθικό λόγο, θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης, όπως και οι άλλοι συνεταίροι του.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.