ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κακοκαιρία Ιανός: Ο εισαγγελέας ζητά την ενοχή του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και του προϊστάμενου τεχνικών έργων

Πρότεινε την αθώωση του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλία Κώστα Αγοραστού

Κακοκαιρία Ιανός: Ο εισαγγελέας ζητά την ενοχή του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και του προϊστάμενου τεχνικών έργων

Ο εισαγγελέας στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, ζήτησε την ενοχή του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κωνσταντίνου Νούσιου, και του προϊστάμενου τεχνικών έργων της περιφέρειας Δημήτρη Κουτρομάνου για τις καταστροφές που προκάλεσε τον Σεπτέμβριο του 2020 η κακοκαιρία Ιανός.

Παράλληλα, πρότεινε την αθώωση του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλία Κώστα Αγοραστού για τα αδικήματα της πλημμύρας από αμέλεια και ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Η πρόταση αφορά την ενοχή για το αδίκημα «της πλημμύρας από αμέλεια διά παραλείψεως, από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο, και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή» σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, οι δύο αυτοί κατηγορούμενοι θεωρούνται ένοχοι καθώς μολονότι το φαινόμενο δεν μπορούσε να αποφευχθεί, με ενέργειές τους μπορούσαν να μετριαστούν οι συνέπειες.

Κατά τον εισαγγελέα, πάντως, δεν προκύπτουν ευθύνες για τους τρεις θανάτους κατά τη διάρκεια του Ιανού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο εισαγγελέας πρότεινε, τέλος, να κριθούν αθώοι ο τότε Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, και ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.