Ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων το βράδυ που σημειώθηκε το έγκλημα στα Τέμπη, Ευάγγελος Φαλάρας, που σήμερα Πέμπτη (10/10) θα περάσει την πόρτα του εφέτη ανακριτή στη Λάρισα προκειμένου να απολογηθεί για το μπάζωμα του χώρου, προχώρησε μια πρωτοφανή ενέργεια.

Ειδικότερα ο Ευάγγελος Φαλάρας, που από συντονιστής επιχειρήσεων των πυροσβεστικών δυνάμεων Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας τη νύχτα της μαζικής σφαγής έχει αναβαθμιστεί σε γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας, ζήτησε λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου 2024 από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, με υπηρεσιακό σημείωμα, να ελεγχθεί ο αρχιπυροσβέστης Ευάγγελος Αλεξανδρής για την έρευνα του, στην περιοχή Πηγάδια, με νέα ευρήματα για την έκρηξη, την οποία έκανε η ΜΚΟ «Anubis Coldcase K9 Team» που ειδικεύεται στις έρευνες με εκπαιδευμένους σκύλους.

«Παρακαλούμε, όπως μας γνωρίσετε εάν είναι νόμιμη η επίκληση βαθμού και ιδιότητας από τον υπογράφοντα την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, καθώς και επίσης εάν του έχει χορηγηθεί σχετική άδεια» γράφει στο υπηρεσιακό σημείωμα ο υπόδικος για το μπάζωμα του χώρου της μαζικής σφαγής.

Από την ενέργεια αυτή τίθεται καταρχάς το ερώτημα για ποιον λόγο ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας σήμερα ζητά να ελεγχθεί αρχιπυροσβέστης που ανήκει στις πυροσβεστικές δυνάμεις της Αττικής.

Επίσης, τίθεται το ερώτημα για ποιον λόγο θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα μόνο για την έρευνα στα Πηγάδια, αλλά όχι και για την έρευνα που είχε κάνει ο ίδιος αρχιπυροσβέστης και στην περιοχή Κουλούρι, όπου επίσης είχαν μεταφερθεί μπάζα από το έγκλημα.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του Ευάγγελου Φαλάρα η εισαγγελέας Εφετών Λάρισας άσκησε τον περασμένο Ιούλιο δίωξη για παράβαση καθήκοντος που αφορά στην αυθαίρετη παρέμβαση στο χώρο του εγκλήματος στα Τέμπη με αποτέλεσμα κρίσιμα στοιχεία να χαθούν και να αλλοιωθεί ο τόπος του εγκλήματος.

Η παρέμβαση του Ε.Φαλάρα στην ηγεσία της Πυροσβεστικής προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Πλακιά, του πατέρα που έχασε τις δίδυμες κόρες του αλλά και την ανιψιά του στο έγκλημα στα Τέμπη.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ν.Πλακιάς καλεί τον τότε διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων να πει ενώπιον του εισαγγελέα επιτέλους τα ονόματα αυτών που του έδωσαν εντολές για το μπάζωμα.

«Και κάποια στιγμή δεν είναι ντροπή να δηλώσετε παραίτηση από το αξίωμα σας» υπογραμμίζει με νόημα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Πλακιά

«Αύριο είναι να περάσει την πόρτα του Εισαγγελέα ο κ. Φαλάρας Ευάγγελος ( ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκείνη το βράδυ)

Κύριε Φαλάρα όλοι πλέον στην Ελλάδα γνωρίζουμε ότι ζούμε σε μια διεφθαρμένη χώρα όπου η λογική και η ευσυνειδησία  έχουν εκλείψει προ πολλού.

Όμως βλέποντας την παρέμβαση σας να ελέγξετε τον πυροσβέστη Ευαγγελο Αλεξανδρή γιατί ενήργησε όπως έπρεπε ,όχι μόνο με ξεπερνά αλλά με εξοργίζει.

Ζητάτε εσείς να πληροφορηθείτε για έναν πυροσβέστη που ερευνά υπόθεση στην οποία είστε υπόδικος;

Δεν γνωρίζετε ότι ο ίδιος και η ομάδα του πριν αρκετούς μήνες είχε κάνει την έρευνα του και στο Κουλούρι;

Γιατί τον θυμηθήκατε τώρα και όχι τότε;

Τότε δεν γνωρίζατε τίποτα;

Τόσο ανημέρωτος;

Ή τώρα που σφίγγει ο κλοιός καταλάβατε τι έχετε κάνει;

Αύριο ενώπιον Εισαγγελέα πείτε επιτέλους τα ονόματα αυτών  που εκτελέσατε τις εντολές τους.

Και κάποια στιγμή δεν είναι ντροπή να δηλώστε παραίτηση  από το αξίωμα σας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα είναι κρίμα να αφήσετε πίσω σας ένα επίθετο το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με την συγκάλυψη του αιώνα».