OΠΕΚΕΠΕκλογές;

Ξέσπασε η Μ.Καρυστιανού για τη βεβήλωση του έργου στα Τέμπη: «Μετά την ύβρη έρχεται η συντριβή σας»

Αναλυτικά η ανάρτηση της Μ.Καρυστιανού

Ξέσπασε η Μ.Καρυστιανού για τη βεβήλωση του έργου στα Τέμπη: «Μετά την ύβρη έρχεται η συντριβή σας»

Η Μαρία Καρυστιανού ξέσπασε για τη βεβήλωση του συμβολικού έργου για τα θύματα των Τεμπών, του εικαστικού Γιώργου Κόφτη.

Ο καλλιτέχνης πριν από περίπου ένα χρόνο δημιούργησε σε απόσταση 500 μέτρων νότια από το σημείο της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων ένα συμβολικό έργο στη μνήμη των θυμάτων.

Πλέον το έργο δεν βρίσκεται στο σημείο, χωρίς να έχει κάποια ενημέρωση ο εικαστικός, ο οποίος πήγε στο σημείο για να κάνει συντήρηση αλλά βρήκε μόνο μερικούς από τους μεταλλικούς σωλήνες πεταμένους λίγα μέτρα πιο πέρα.

Με ανάρτησή της, η Μαρία Καρυστιανού κάνει λόγο για «ύβρη απέναντι στους νεκρούς».

«Τυφλωμένοι δε από την αλαζονεία σας, ξεχνάτε ότι μετά την Ύβριν, έρχεται η Άτη, ακολουθεί η Νέμεσις και επισφραγίζει η Τίσις, η Τιμωρία και η Συντριβή σας.

Διότι η κοινωνία αντιλαμβάνεται τη συστηματική συγκάλυψη.

Καταλαβαίνει όλον τον μηχανισμό και τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από κάθε κίνησή σας. Κάνετε τα πάντα για να μένετε έκθετοι μπροστά τα μάτια όλων μας». 

Αναλυτικά η ανάρτηση της Καρυστιανού:

Τέμπη: Η ανάρτηση του δημιουργού του έργου

Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή από ανάρτηση του ίδιου του εικαστικού στον λογαριασμό του στο Facebook, στην οποία ανέφερε: «Τα 58 καρφιά στα Τέμπη δεν υπάρχουν πια».

Τα 58 καρφιά στα Τέμπη δεν υπάρχουν πια» γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης.

Το έργο «58 καρφιά στα Τέμπη» αποτελούνταν από 58 μεταλλικούς σωλήνες ύψους 2-2,5 μέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.