Μετά τα συντριπτικό στοιχεία από την ανάλυση του ΚΕΠΕ ότι η  Ελλάδα είναι στη τελευταία θέση στην ΕΕ, πιο χαμηλά ακόμα και από την Βουλγαρία, κυβερνητικά στελέχη, κατόπιν εντολής του Μαξίμου ξεκίνησαν μια εργώδη προσπάθεια ανασκευής των στοιχείων έτσι να παρουσιάσουν μια άλλη, δική τους πραγματικότητα.

">

Πρώτος έσπευσε να αμφισβητήσει τα στοιχεία του ΚΕΠΕ ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Α.Σκέρτσος έκανε  λόγο για στατιστικές παραδοξολογίες και επισήμανε ότι εκτός από τον δείκτη του κατά κεφαλήν εισοδήματος, υπάρχει και ο δείκτης της «κατά κεφαλήν κατανάλωσης» που μελετά η Eurostat και δείχνει ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην προτελευταία θέση της ΕΕ ως προς το διαθέσιμο εισόδημα και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών αλλά στην 21η θέση μεταξύ των 27 της ΕΕ, πάνω Ουγγαρία, Βουλγαρία, Λετονία, Σλοβακία, Εσθονία, Κροατία.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ο οποίος με ανάρτησή του διαψεύδει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερο επίπεδο και από τη Βουλγαρία σε ότι αφορά την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Ο κ. Μαρινάκης σ΄τηριξε τον ισχυρισμό του σε  τρία  στοιχεία και αφορούν τον κατώτατο μισθό, την κατά κεφαλήν ατομική κατανάλωση και τον ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

«Με βάση τον δείκτη ευημερίας, η Ελλάδα είναι στο 79% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνει και τονίζει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η ισοπέδωση είναι άδικη… Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες να φτάσουμε στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο σε επίπεδο εισοδημάτων».