ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κυβερνητικό θράσος για την κατάρρευση της οικονομίας: «Κάπου όπα! Ποτέ δεν είπαμε ότι γίναμε Ελβετία ή Σουηδία» λέει τώρα ο Κ.Χατζηδάκης

Η χώρα μας είναι στη τελευταία θέση στην ΕΕ, πιο χαμηλά ακόμα και από την Βουλγαρία, σε ότι αφορά την αγοραστική των πολιτών της

Κυβερνητικό θράσος για την κατάρρευση της οικονομίας: «Κάπου όπα! Ποτέ δεν είπαμε ότι γίναμε Ελβετία ή Σουηδία» λέει τώρα ο Κ.Χατζηδάκης

Δεν έχει «τέλος» το κυβερνητικό θράσος, καθώς σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόνισε πώς ποτέ η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα πλούτισε ξαφνικά και ότι έγινε Ελβετία και Σουηδία!

Και όλα αυτά την ώρα που η χώρα μας είναι στη τελευταία θέση στην ΕΕ, πιο χαμηλά ακόμα και από την Βουλγαρία, σε ότι αφορά την αγοραστική των πολιτών της με βάση πρόσφατη ανάλυση του ΚΕΠΕ!

Αυτό βέβαια αποτελεί προσωπική αποτυχία του Κ.Χατζηδάκη και του επιτελείου του αφού αυτός είναι ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στη σημερινή του ανάρτηση ο υπουργός Οικονομικών: «Κάπου όπα παιδιά! Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε ότι η Ελλάδα πλούτισε ξαφνικά, ότι έγινε Ελβετία και Σουηδία».

Ο Κ.Χατζηδάκης, συνεχίζοντας πρόσθεσε πως όντως υπάρχει ακρίβεια, όπως σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική, υπάρχουν μεγάλες πληγές από την περασμένη δεκαετία και ακόμα μεγάλη ανηφόρα που πρέπει να ανέβει η χώρα, αν και η κυβέρνηση δεν εξελέγη για να τα αλλάξει όλα από τη μια στιγμή στην άλλη με ένα θαύμα αλλά να εφαρμόσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα που θα βελτιώσει όσο γίνεται την κατάσταση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, συμπληρώνει ο υπουργός, ότι η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια πάει μπροστά με ταχύτητα που, αν δεν είναι η μεγαλύτερη, είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27.

Ο Κ.Χατζηδάκης αντί να βρει τρόπους να πατάξει την ακρίβεια «βολεύεται» με αυτήν γιατί του φέρνει με ευκολία μεγάλα πλεονάσματα, χωρίς επί της ουσίας η χώρα να παράγει τίποτα.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα καύσιμα καθώς ο Έλληνας πληρώνει ένα μόνιμο μεγάλο «καπέλο» για τον ΕΦΚ.

Όλα αυτά αφαιρούνται από την αγοραστική του δύναμη και είναι αποκλειστικά ευθύνη του Κ.Χατζηδάκη και της κυβέρνησής του.

Συγκεκριμένα με βάση την ανάλυση του ΚΕΠΕ (Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών) η Ελλάδα κατέχει πλέον την τελευταία θέση στην Ευρώπη του μέσου μισθού ανά δεδουλευμένη ώρα εργασίας, υπολογισμένου σε όρους κοινής αγοραστικής δύναμης. 

Τα χρήματα που λαμβάνει κάποιος από μόνα τους δε σημαίνουν τίποτα αν δεν είναι γνωστό και το κόστος ζωής.

Με βάση λοιπόν το κόστος ζωής, για το οποίο έχει τεράστια ευθύνη την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο μισθός του Έλληνα πολίτη είναι ο πιο μικρός σε όλη την ΕΕ!

Θα το πούμε απλά, ο Έλληνας είναι ο πιο φτωχός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.