Ενοχλήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την τροπή που πήρε η υπόθεση με την αγορά χαλιών από τη Δέσποινα Μοιραράκη από το υπουργείο Τουρισμού.
Και μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης να επιχείρησε να δικαιολογήσει την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, όμως η «κάλυψη» δεν ήταν πλήρης. Συνοδευόταν με σχόλια για το πως πρέπει να λειτουργούν τα μέλη της κυβέρνησης σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία, με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια να δοκιμάζουν καθημερινά τις αντοχές των πολιτών και να πλήττουν και την εικόνα της κυβέρνησης, όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.
Χθες (19/09/24), στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι το υπουργείο Τουρισμού επενδύει στην εξωστρέφεια και δίνει μεγάλη σημασία στην εικόνα. Ωστόσο, ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε με νόημα ότι «σίγουρα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα Ελλήνων φορολογουμένων».
Στο Μέγαρο Μαξίμου ο εκνευρισμός ήταν διάχυτος και το θέμα συζητήθηκε στον πρωινό καφέ. Όλοι ήξεραν ότι θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων, όπως και συνέβη.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση από την ίδια την υπουργό Τουρισμού η οποία ήταν μονόδρομος. Και, ήρθε πριν από την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου οι δημοσιογράφοι θα έθεταν το ζήτημα. Αν και η φράση, στην ανακοίνωση της κ. Κεφαλογιαννη περί καθυστέρησης της ανανέωσης του γραφείου προκάλεσε νέες αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση, που μέμφθηκε το γεγονός ότι επελέγησαν χαλιά υψηλού κόστους, περίπου 18.000 ευρώ, αλλά και τους χρήστες στα social media.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού
«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών, διευκρινίζονται τα εξής, από το υπ. Τουρισμού:
Το υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία. Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών. Η βελτίωση των χώρων υποδοχής κρίνεται αναγκαία για τη διασφάλιση της άριστης φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, στο πλαίσιο δράσεων και εργασιών για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού, καθώς και για την ανάδειξη της θετικής εικόνας της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο».