ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μη αναστρέψιμη η φθορά της ΝΔ: Ποιοι επιχειρηματίες είναι πλέον απέναντί της – Συγκρούσεις στο Μαξίμου – Ανησυχούν για Α.Λατινοπούλου

Η πολιτική Χατζηδάκη που «στραγγαλίζει» την αγορά προβληματίζει τον Κ.Μητσοτάκη

Μη αναστρέψιμη η φθορά της ΝΔ: Ποιοι επιχειρηματίες είναι πλέον απέναντί της – Συγκρούσεις στο Μαξίμου – Ανησυχούν για Α.Λατινοπούλου

Η Νέα Δημοκρατία, πολύ γρήγορα αποκτά χαρακτηριστικά «μη αναστρέψιμης πολιτικής φθοράς»: Σύμφωνα με έρευνες τουλάχιστον δύο εταιρειών δημοσκοπήσεων που έχουν κοινοποιηθεί στο Μαξίμου «Πολύ δύσκολα θα επανέλθουν οι ψηφοφόροι που χάθηκαν το τελευταίο έτος»!

Η διαρροή προς τα δεξιά έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά «πλημμύρας» και στο Μαξίμου, όσο και να μ ανησυχούν από την άνοδο Βελόπουλου, τον οποία θεωρούν ότι «τον κρατάνε» (ειδικά με τα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί από το ΕΣΡ για το κανάλι Alert εν τούτοις δεν μπορούν να ελέγξουν την άνοδο της Αφροδίτης Λατινοπούλου η οποία κάνει «γκελ» στην κοινωνία και ειδικά στους νέους κι έχει διπλασιάσει τα ποσοστά της από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα.

Ένας κόσμος παραδοσιακών ψηφοφόρων θα στρέψει το βλέμμα του εκεί και δεν θα εκτιμήσει έναν δεξιό πρόεδρο (Δένδια ή Τασσούλα) στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όμως, στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι 2 πρόσωπα με τις επιλογές τους έχουν φέρει αυτή την πτώση των ποσοστών.

Ο ένας είναι ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης (και προαλειφόμενος ως διάδοχος του Κ.Μητσοτάκη) ο οποίος φαίνεται να διατηρεί μία πολύ σκληρή γραμμή στα δημοσιονομικά, θεωρώντας ότι έτσι θα κερδίσει υποστηρικτές σε ένα «σημιτικό« κοινό, εντός και εκτός ΝΔ.

Πρόσφατα συνέβη μία σοβαρή διαφωνία εντός της κυβέρνησης μεταξύ του Κ.Χατζηδάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου σχετικά με τον ΦΠΑ στο λάδι.

Ειδικά εφέτος η ποσότητα λαδιού που θα παραχθεί λόγω κλιματολογικών συνθηκών θα είναι μικρή και θα εκτινάξει περαιτέρω την τιμή του.

Με αυτό το τρόπο, θα αυξηθεί και ο πληθωρισμός αφού το ελαιόλαδο είναι ένα προιόν πρώτης ανάγκης για τα νοικοκυριά και για την εστίαση.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρότεινε να υπάρξει μείωση ή και μηδενικός ΦΠΑ στο λάδι φέτος για να μην ανέβουν οι τιμές.  Ο σκοπός του είναι να μην εμφανιστεί αυξημένος πληθωρισμός την ώρα που είναι καθ’ ύλην αρμόδιος για τα θέματα ακρίβειας.

Όμως, μία μείωση ΦΠΑ ή μηδενισμός του θα είχε μείωση εσόδων.

Το θέμα έφτασε στο Μαξίμου και θα δοθεί λύση.

Την ίδια ώρα, η απόφαση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό, έχει αρκετά ταρακουνήματα.

Και αυτό διότι το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει να κόψει από κάπου και αυτό το κάπου είναι από το επίδομα ανεργίας το οποίο θα αναδιαμορφωθεί καθώς δεν θα το παίρνουν πλέον όσοι το δικαιούνταν. Αυτό θα δημιουργήσει δυσαρέσκεια σε κάποιες ομάδες.

Το ρίσκο, όμως, το παίρνει ο υπουργός Οικονομικών.

Η στρατηγική του έχει ενοχλήσει πολλές κοινωνικές ομάδες ενώ το μέτωπο με τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι μόνιμο.

Ψυχρές οι σχέσεις Μυλωνάκη με πρόσωπα του Μαξίμου

Παράλληλα, άλλο ένα πρόσωπο που έχει δημιουργήσει αρκετές έριδες μέσα στη ΝΔ είναι ο δικηγόρος Γιώργος Μυλωνάκης, τον οποίο παρακολουθούσαν με το Predator, όπως και την δημοσιογράφο σύζυγό του Τίνα Μεσσαρόπουλου.

Σε αυτό να προσθέσουμε ότι και οι σχέσεις Πατέλη-Σκέρτσου με τον συγκεκριμένο είναι ψυχρές.

Ο Μυλωνάκης δείχνει να προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου με τα media, αλλά αν και είναι low profile άνθρωπος δεν τα έχει καταφέρει.

Το Mega, έχει ξεφύγει από τον απόλυτο κυβερνητικό έλεγχο, το ΟΡΕΝ πωλείτει και πιθανόν να καταλήξει στο  MEGA (άλλωστε έχουν και συμμαχία στο παοδόσφαιρο, Μαρινάκης και Σαββίδης), ενώ ο Βαρδινογιάννης συγκρούεται καθημερινά με τον Θ. Σκυλακάκη που φέρεται ότι πρότεινε την φορολόγηση, του ομίλου που έχει κοστίσει μέχρι στιγμής περί τα 450 εκατ. στην Motor Oil.

Μαρινάκης και Βαρδινογιάννης, φέρεται να έχουν συστήσει μέτωπο που κανονιοβολεί καθημερινά την κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γενικά η κυβέρνηση έχει ανοίξει κόντρες με επιχειρηματίες και κοινωνικές τάξεις που δεν τις είχε το περασμένο χρονικό διάστημα πριν τις εκλογές και το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο δυσοίωνο…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.