Μισθό 609 ευρώ θα λαμβάνουν πλέον οι σπουδαστές στις Στρατιωτικές Σχολές, από 150 που λάμβαναν μέχρι σήμερα.

">

Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να προσελκύσουν τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων δρομολογούν την εισαγωγή στις εν λόγω Σχολές από τρία Επιστημονικά Πεδία και ΕΠΑΛ.

Το σχέδιο επεξεργάστηκαν οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Άμυνας, Νίκος Δένδιας κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Άμυνας.

Τις αποφάσεις τους σχετικά με τους τρόπους προσέλκυσης αποφοίτων Λυκείου στις Στρατιωτικές Σχολές, ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, προανήγγειλαν τη δυνατότητα πρόσβασης στις Στρατιωτικές Σχολές από τρία Επιστημονικά Πεδία όπως και τα ΕΠΑΛ, από τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2026.

Αποφασίστηκε, επίσης, οι σπουδαστές να λαμβάνουν μισθό 609 ευρώ έναντι 150 που λαμβάνουν σήμερα. Για την ενίσχυση των υποδομών τους, πρόκειται να χορηγηθούν 20 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης διδακτορικών τίτλων καθώς οι Στρατιωτικές Σχολές θα συνεργάζονται με φορείς όπως το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας.

Σημειώνεται πως για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ δίνεται το 10% των διαθέσιμων θέσεων.

Οι αλλαγές, που επεξεργάστηκαν οι δύο υπουργοί, βασίστηκαν σε «εθνικό λόγο», δεδομένης της μειωμένης κάλυψης των θέσεων στις στρατιωτικές σχολές, η οποία έχει πέσει στο 64% ενώ στη Σχολή Ευελπίδων στο 34%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι θα παρέχονται δωρεάν κατοικίες στους στρατιωτικούς όταν παίρνουν μετάθεση ενώ ανακοίνωσε πως προγραμματίζεται η ανέγερση 1.000 κατοικιών.