Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε πως το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν είναι στις προθέσεις του», κλείνοντας τη σχετική σεναριολογία ως προς το πρόσωπό του.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Νίκος Δένδιας – μεταξύ άλλων – ανέφερε: «Απέχω από αυτήν τη συζήτηση, η οποία εκτός όλων των άλλων είναι και άκαιρη. Η χώρα έχει Πρόεδρο, όπως έχει κατ’ επανάληψιν δηλώσει και ο πρωθυπουργός».

Ακόμα, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας, θα πρέπει να είναι ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής αποδοχής. Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε: »Σε ό,τι με αφορά, αυτό το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι δεν περιλαμβάνεται στις προθέσεις μου. Αυτό το οποίο πιστεύω είναι ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής αποδοχής».

Επίσης, ερωτηθείς για τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας απάντησε ότι «είναι σχέση πρωθυπουργού με υπουργό της κυβέρνησής του, ο κ . Μητσοτάκης με επέλεξε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας προανήγγειλε αλλαγή φιλοσοφίας στα εξοπλιστικά και ενίσχυση των νησιών με ισχυρά πυραυλικά συστήματα.