ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν στην θέση του Αυγενάκη ήταν π.χ. ο Κασιδιάρης, θα είχε επέμβει η Εισαγγελία του ΑΠ, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος και ο ΟΗΕ!

Ο Ε.Αντώναρος εξηγεί «τι είναι το τρολ»: «Κάτι ξέρει η γαλάζια παράταξη…»

«Για να είσαι τρολ απαιτείται οργάνωση, μονομέρεια και στόχευση»

Ο Ε.Αντώναρος εξηγεί «τι είναι το τρολ»: «Κάτι ξέρει η γαλάζια παράταξη…»

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Αντώναρος απαντά με ανάρτησή του στο «Χ» στο ερώτημα του τι είναι «τρολ». 

«Τρολ» είναι αυτός ή αυτή που με ψεύτικο προφίλ, σχεδόν -αλλά όχι πάντα- ανώνυμα που οργανωμένα και κατευθυνόμενα και συχνά με πληρωμή (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) κατευθύνει την κριτική του έτσι όπως επιθυμούν τρίτοι. Έτσι γίνονται και οργανώνονται μαζικές επιθέσεις προς αναρτήσεις και σχόλια sta στα κοινωνικά δίκτυα και σε σχετικές συζητήσεις.

Το τρολ έχει πρόθεση να προκαλέσει άλλους χρήστες, να δημιουργήσει σύγχυση σε μια συζήτηση και να προκαλέσει αντιδράσεις και αποπροσανατολισμό στη βασική συζήτηση και ανάρτηση, μηδενίζοντας τους στόχους της ανάρτησης. Να αποσυντονίσει δηλαδή τους χρήστες και να «καταστρέψει» ή να αποπροσανατολίσει την αρχική στόχευση περνώντας ένα διαφορετικό μήνυμα αμφισβήτησης.

Για να καταλάβετε καλύτερα trolling είναι όταν σέρνεις στο νερό το δόλωμα… Αν βέβαια η λέξη βγαίνει από εκεί αφού troll είναι και ο άσχημος νάνος ή γίγαντας.

Συχνά ένας τέτοιος χρήστης έχει περισσότερους λογαριασμούς που δεν αντιστοιχούν σε πραγματικό πρόσωπο.

Αυτά γιατί μερικοί νομίζουν πως και η  Χ Μαρία ή ο Χ Γιώργος είναι τρολ γιατί τους αρέσει να κάνουν πλάκα!

Για να είσαι τρολ απαιτείται οργάνωση, μονομέρεια και στόχευση. Συχνά (πολύ συχνά) και αμοιβή με το μήνα ή με την «παρέμβαση»…

Κάτι ξέρει η γαλάζια παράταξη…» γράφει ο Ε.Αντώναρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.