ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Κ.Μητσοτάκης «αδειάζει» τον Θ.Σκυλακάκη και κάνει πίσω στις αυξήσεις στην τιμή του νερού: «Τα τιμολόγια θα μείνουν ως έχουν»

«Η Αττική δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσει πρόβλημα λειψυδρίας - Τα νησιά έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα»

Ο Κ.Μητσοτάκης «αδειάζει» τον Θ.Σκυλακάκη και κάνει πίσω στις αυξήσεις στην τιμή του νερού: «Τα τιμολόγια θα μείνουν ως έχουν»

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 09:53): Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης (12/9) διέψευσε τα όσα είπε χθες ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης στα τιμολόγια του νερού.

Επί της ουσίας έκανε πίσω σε αυτά που σχεδιάζει και «άδειασε» τον υπουργό του, βλέποντας ότι θα προκαλούνταν πολύ μεγάλες αντιδράσεις που θα στοίχιζαν πάρα πολύ στην εκλογική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας σε μία περίοδο που μέχρι την άνοιξη θα μπορούσε να είναι ακόμα και προεκλογική.

«Δεν πάμε σε αυξήσεις στο νερό. Τα τιμολόγια θα μείνουν ως έχουν», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ξεκόβοντας κάθε συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το ενδεχόμενο αυξήσεων λόγω της λειψυδρίας.

«Η Αττική δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσει πρόβλημα λειψυδρίας. Τα νησιά έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα, αλλά θα υπάρξει κεντρική στρατηγική. Μιλάμε πάντα για την ύδρευση όχι για την άρδευση», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Το 85% του νερού πηγαίνει για την άρδευση. Η ύδρευση είναι κάτι παραπάνω από το 10%. Να χρησιμοποιήσουμε πιο έξυπνα την τεχνολογία για την άρδευση», πρόσθεσε.

Όπως πάντα δεν είδε κανένα πρόβλημα στην παράνομη μετανάστευση η οποία έχει αυξηθεί σε απίστευτα μεγέθη κατά την διάρκεια του έτους που διανύουμε.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ακολουθήσει πιο αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα», ανέφερε

Είπε μάλιστα το εξής καταπληκτικό:

«Σήμερα στο ανατολικό Αιγαίο δεν μιλούν για μεταναστευτικό πρόβλημα» και πρόσθεσε πως δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές και εκατοντάδες εξ αυτών είναι στη φυλακή.

Σημείωσε επίσης ότι σε πρώτη φάση η απόφαση της Γερμανίας δεν μας αφορά, ενώ υπογράμμισε την συνεργασία με την Τουρκία, η οποία «έχει πάρει το μήνυμα πως η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Τόνισε δε, ότι στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης η απάντηση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι η μονομερής κατάργηση της Σένγκεν.

«Το ελληνικό Λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα, είναι προσβλητικό να διακινούνται θεωρίες συνωμοσίας.

Από την άλλη η ενεργητική αποτροπή είναι η αποστολή που επιτελεί το Λιμενικό, και την επιτελεί με μεγάλη προσήλωση. Δεν είναι υπηρεσία υποδοχής μεταναστών το Λιμενικό. Δεν υπάρχουν push backs, μίλησα για ενεργητική αποτροπή», είπε.

Για τα κινητά στα σχολεία:

«Θα ήθελα να δώσω αυτονομία στα σχολεία. Δεν θα είχα αντίρρηση να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Οι έφηβοι μας είναι υπερβολικά εξαρτημένοι από τις πλατφόρμες που είναι φτιαγμένες για να δημιουργούν εθισμό».

Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών:

«Αυτή η κυβέρνηση έχει προσλάβει σχεδόν 40.000 εκπαιδευτικούς. Αντικαθιστούμε αναπληρωτές με μόνιμους. Βλέπω ικανοποίηση. Έχουμε ελάχιστα κενά».

Σημείωσε δε ότι οι διαδραστικοί πίνακες θα μπουν σε 30.000 τάξεις.

Για τη στεγαστική κρίση

«Το ζήτημα παροχής στέγης σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς, Σώματα Ασφαλείας είναι πραγματικό πρόβλημα», πρόσθεσε.

Απέδωσε ευθύνες στις τοπικές κοινωνίες, φέρνοντας παράδειγμα την περίπτωση ενός παθολόγου σε ένα νησί. «Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί ολόκληρος Δήμος να μην μπορεί να βρει μια αξιοπρεπή στέγη».

Για τις αμοιβές

Σε ερώτημα αν θα μπουν οι πυροσβέστες στα βαρέα και ανθυγιεινά απάντησε πως αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις σε άλλες ομάδες: «Από πέρυσι έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια για αύξηση των απολαβών στο Δημόσιο». Πρόσθεσε πως στο μέλλον μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο.

Για τις φωτιές

Εκ νέου προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σε ό,τι αφορά την πύρινη λαίλαπα που εξαφάνισε την Αττική κατά την πυρκαγιά του Αυγούστου, λέγοντας ότι ήταν μόνο μία μεμονωμένη περίπτωση που «ξέφυγε»…

«Τα συνολικά στοιχεία δείχνουν πως φέτος είχαμε πολύ λιγότερες καμένες εκτάσεις. Από τις 4.000 φωτιές μια ξέφυγε και πρέπει να καταλάβουμε τι έγινε. Είναι κάτι που δεν πρέπει να ξαναγίνει. Θα απαντήσω στη Βουλή σε σχετική ερώτηση».

Για τις αυθαιρεσίες δόμησης

«Θα προστατευτεί το ευαίσθητο οικοσύστημα των νησιών, υπάρχουν αποφάσεις για την άναρχη δόμηση. Έχουμε πια τα τεχνολογικά εργαλεία να ξέρουμε αν χτίζεται κάτι αυθαίρετο. Αν πάμε να κάνουμε κατεδαφίσεις, όπως πχ στη Μύκονο που χτίστηκαν πρόσφατα, μην έρθετε να πείτε τι είναι αυτά που γίνονται».

Για τις ανεμογεννήτριες

Παραδέχτηκε ότι τοποθετούνται ανεμογεννήτριες σε δασικές εκτάσεις ωστόσο συνέχισε να επιμένει ότι πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας για όσους πιστεύουν ότι τα δάση καίγονται γι’ αυτό το σκοπό!

«Επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις να μπουν ανεμογεννήτριες σε δασικές εκτάσεις. Διακινούνται απίστευτες θεωρίες συνωμοσίες».

Για την στέγαση

«Έχουμε εξασφαλίσει 2 δισεκατομμύρια, παραπάνω για το «Σπίτι μου 2», θα λάβουμε σοβαρά υπόψιν προτάσεις να επεκτείνουμε τα κριτήρια».

Για την περιφέρεια

«Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ευκαιρίες εργασίας στην περιφέρεια», είπε και έφερε παράδειγμα τα Ιωάννινα. «Δεν γίνεται το μοντέλο της χώρας να είναι 4 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή της Αττικής».

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες

«Είναι πάντα προτεραιότητα σε όλα τα προγράμματα».

Για την ακρίβεια

«Η αύξηση του ονομαστικού μισθού και η μείωση τω επιβαρύνσεων είναι ο μόνος τρόπος, αν ξέρει κανείς άλλο τρόπο να έρθει να μου το πει».

Τόνισε δε πως έχουν δίκιο να μας λένε πως οι αυξήσεις των μισθών έχουν εξαλειφθεί από την ακρίβεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ξέχασε όμως να πει ότι δεν αρκεί η αύξηση των μισθών αλλά πρέπει να αλλάξουν και οι φορολογικές κλίμακες καθώς στο τέλος οι φορολογούμενοι καταλήγουν να πληρώνουν περισσότερα χρήματα από αυτά που υποτίθεται θα έπαιρναν μέσω των αυξήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.