(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 14:50): H συμμετοχή των πολιτών στις Ευρωεκλογές έφτασε το 26,1% % έως τις 14:30 η συμμετοχή σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση του ΥΠΕΣ.

Συνολικά, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Θοδωρής Λιβάνιος, έχουν ψηφίσει 2.504.389 εκλογείς.

Αυτό σημαίνει ότι εμπεδώνεται η μειωμένη κατά 20% συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και την επιστολική ψήφο, παρά το υποτίθεται, υποχρεωτικό της ψηφοφορίας


(Αρχικό κείμενο: Μόλις στο 13,1% είναι η συμμετοχή των πολιτών στις σημερινές ευρωεκλογές στις 12.00 κάτι που σημαίνει σημαντικό ποσοστό αποχής, η οποία ξεπερνά αυτή του Ιουνίου 2023 , όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος. 

Το απογοητευτικό ποσοστό είναι ποσοστιαία περίπου 20% χαμηλότερο από αυτό των εθνικών εκλογών του Ιουνίου και σημαίνει ότι η τελική συμμετοχή των πολιτών, αν και είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στην ψηφοφορία, θα κυμανθεί περί το 42%.

">

Τον Ιούνιο του 2023 τέτοια ώρα είχε ψηφίσει το 16,5%!

Οι περιοχές με την χαμηλότερη συμμετοχή μέχρι τώρα είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ανατολική Μακεδονία, η Δυτική Μακεδονία, ενώ οι περιοχές με υψηλότερη συμμετοχή είναι η Θεσσαλία με 14% και η Αττική με 13%.

Περισσότερα σε λίγο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!