(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 10:12): Ομαδικά πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσαν οι πρώην υπουργοί Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης ζητώντας την παραίτηση του μετά την αποτυχία του στις Eυρωεκλογές.

">

Ο Παύλος Γερουλάνος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, ζήτησε εκ νέου την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, καθώς όπως είπε ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε πει ότι θεωρούσε την τρίτη θέση στις ευρωεκλογές πολιτική ήττα.

«Στόχος μας ήταν να γίνουμε δεύτερο κόμμα και αυτό το είχε θέσει ο πρόεδρος που είχε πει ότι αν είμαστε τρίτο κόμμα θα είναι πολιτική ήττα» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «έχουμε τρία χρόνια να ανασκουμπωθούμε και να πάμε μπροστά».

Παράλληλα, τόνισε πως «εκεί που θέλαμε να είμαστε δεν είμαστε».

Τι είπε για τα ποσοστά της Αττικής

«Αυτό χαίρει μία διαδικασία αποτύπωσης του αποτελέσματος που πρέπει να γίνει σε κλειστά όργανα και συντεταγμένα», είπε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αναφερόμενος στη δική του τοποθέτηση είπε: «Δεν μπορούσα να συνεχίσω να ακούω τρεις μέρες να λένε ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι η Αττική, ανέκαθεν είναι η Αττική και κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με τα ποσοστά».

Σε εκείνο το σημείο εξήγησε ότι στην Αττική και την Αθήνα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ ανέβηκαν συγκριτικά με τις άλλες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος επιθυμεί να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εάν τεθεί θέμα ηγεσίας ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «δεν είναι ώρα για υποψηφιότητες» και πως είναι το τελευταίο πράγμα που τον απασχολεί.

Είπε ότι «δεν είναι η ώρα να κάνουμε κυνήγι μαγισσών και πως είναι η ώρα να γίνει συντεταγμένος απολογισμός «για να δούμε τι πήγε λάθος».

Μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να συζητηθούν τα θέματα στα όργανα του κόμματος.

Αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη αφήνει και ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, υποστηρίζοντας πως όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός, πρέπει να παραιτείται.

«Όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός, πρέπει να έχει ο ίδιος την φιλοτιμία να υποβάλει την παραίτησή του.

Εάν δεν το κάνει, τότε είναι προφανές ότι θα τεθεί από άλλους το θέμα και καλώς τίθεται» είπε μιλώντας στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Καστανίδης.

«Εφόσον τίθεται θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει γρήγορα να εκκαθαριστεί, γιατί το μείζον ζήτημα είναι η ανασύνθεση συνολικά του προοδευτικού χώρου» επισήμανε ο κ.Καστανίδης.

«Έχουμε μια δραματική αύξηση της αποχής. Αυτό συμπαρασύρει και το ΠΑΣΟΚ και οδηγεί σε μείον 100.000 ψηφοφόρους, 350.000 στο ΣΥΡΙΖΑ και 1 εκατομμύριο στη ΝΔ άρα μιλάμε για ένα πολιτικό σύστημα που έχει απονομιμοποιηθεί στα μάτια του κόσμου, έχει καταπέσει άρα είναι καθήκον να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.
 
Και την ίδια ώρα που χάνεις ψηφοφόρους ψελλίζεις μερικά ρητά άρρητα για το ότι σε μερικές περιοχές πήγαμε καλά όταν ο στόχος τον οποίος έθεσες είναι να είσαι αξιωματική αντιπολίτευση, δεύτερο κόμμα και στις επόμενες εθνικές εκλογές να διεκδικήσεις τη διακυβέρνηση της χώρας.

Τίποτα από αυτά δεν συνέβη και βρίσκεται στον Ψηλορείτη των εκλογικών επιδόσεων του 12,7%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα πρέπει να έχεις την ευαισθησία να πεις «δεν τα κατάφερα σε αυτά που εστόχευσα, ελάτε να αναλάβει κάποιος άλλος» υποστήριξε ο Χ.Καστανίδης.