ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 65,000 καμένα στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Προκαλεί αντιδράσεις η βράβευση της Κ.Σακελλαροπούλου από τον Δήμαρχο Αθηναίων – Τι απάντησε ο Χ.Δούκας 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Προκαλεί αντιδράσεις η βράβευση της Κ.Σακελλαροπούλου από τον Δήμαρχο Αθηναίων – Τι απάντησε ο Χ.Δούκας 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναμένεται να παραλάβει από τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα το «Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών», σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Στοά του Αττάλου.

Ωστόσο, η απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων προκάλεσε αντιδράσεις, που καταγράφηκαν κυρίως στα social media, αφού θεωρήθηκε ότι εντάσσεται στην προεκλογική στρατηγική του Χάρη Δούκα και γίνεται λίγες ημέρες πριν από την εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, στις 6 Οκτωβρίου.

«Είναι πράγματι όχι μόνο λυπηρό, αλλά απαράδεκτο και ντροπιαστικό, να επιτίθενται ορισμένοι κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημάρχου Αθηναίων, για μια εκδήλωση θεσμό που αφιερώνεται στους αγώνες του Ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων σε σχετική ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τη βράβευση της κ. Σακελλαροπούλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

«Το βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων από το 2016.

Η τελετή απονομής είθισται να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, που γίνεται αρχές Οκτωβρίου, μια σημαντική πρωτοβουλία του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Art and Culture Foundation.

Η επιλογή των βραβευμένων γίνεται από Συμβουλευτική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν ο Ακαδημαϊκός κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος, ο Serge Schnemman, editorial board των “ΤΗΕ ΝΕW YORK TIMES” και ο Ν. Κωνσταντάρας, δημοσιογράφος της εφημερίδας “H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”.

Επισημαίνουμε ότι η σύνθεση της επιτροπής παραμένει όπως ήταν και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

Έχουν βραβευτεί ως τώρα ξένες προσωπικότητες, όπως οι Jean-Claude Juncker και Volodymyr Zelenskyy.

Φέτος, λόγω της επετείου των 50 χρόνων από την Μεταπολίτευση, προτάθηκε από την επιτροπή, και έγινε αποδεκτό από τον Δήμαρχο, το βραβείο να αφορά στους αγώνες και τις θυσίες των ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία.

Το βραβείο θα παραλάβει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για λογαριασμό όλων μας.

Σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι πρέσβεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, γιατί την ίδια περίοδο έδωσαν και οι λαοί των χωρών αυτών το δικό τους αγώνα για τη Δημοκρατία.

Είναι πράγματι όχι μόνο λυπηρό, αλλά απαράδεκτο και ντροπιαστικό, να επιτίθενται ορισμένοι κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημάρχου Αθηναίων, για μια εκδήλωση θεσμό που αφιερώνεται στους αγώνες του Ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία.

Είναι ακόμη περισσότερο ανησυχητικό ότι την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ενισχύεται η ακροδεξιά, αμαυρώνουν μια τέτοια σημαντική επέτειο για την Ελλάδα και τον λαό της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.