ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σ.Κασσελάκης: Ανοίγει το σπίτι του στη Νέα Υόρκη – Η σχέση του με τον Α.Τσίπρα και το κοπλιμέντο στον Κ.Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πότε θα θεωρεί ότι έχει αποτύχει

Σ.Κασσελάκης: Ανοίγει το σπίτι του στη Νέα Υόρκη – Η σχέση του με τον Α.Τσίπρα και το κοπλιμέντο στον Κ.Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε το πολυτελές του σπίτι στη Νέα Υόρκη και παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Η συνέντευξη, που έγινε για το περιοδικό Down Town ήταν κυρίως γύρω από την προσωπική του ζωή, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε σε πολλά πολιτικά ζητήματα. Μίλησε για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, τα αίτια της ήττας στις εκλογές του 2023, τον Αλέξη Τσίπρα, τη σχέση του με την κοινωνία, τις ευρωεκλογές και τον… Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως δουλευταρά.

«Όταν βλέπω δίπλα μου αδικημένους, εξοργισμένους, απογοητευμένους, πιεσμένους, αυτό με επηρεάζει βαθιά. Αυτό δε σημαίνει ότι είμαι εναντίον της ευημερίας. Απλώς θέλω η Ελλάδα να γίνει μία σύγχρονη, δίκαιη, και, γιατί όχι, πλούσια χώρα.

Υπάρχουν αναπτυξιακές δυνατότητες. Είναι αβάσταχτο το 26% του πληθυσμού να είναι στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού. Δεν πρέπει στο 2024 να ζούμε από τύχη. Η κοπέλα που δολοφονήθηκε έξω από το τμήμα, τα Τέμπη. Έλεος», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Η ιδεολογία δεν τρώγεται»

«Πίστευα ότι θα τα πήγαινα καλά, αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι θα κέρδιζα. Έλεγα στον Τάιλερ: «Δεν είναι εύκολο. Ας κάνουμε μία προσπάθεια κι αν δεν πετύχει, θα έχουμε αφήσει τουλάχιστον δείγμα γραφής για το πώς κάποιος μπορεί να είναι νέος, μοντέρνος πολιτικός, εκτός κομματικού σωλήνα». Το συζητούσαμε όλο τον Αύγουστο. Ξέραμε ότι εφόσον κερδίζαμε θα αλλάζαμε η ζωή μας, θα ζούσαμε στην Ελλάδα για πάντα. Μετά από μερικές εβδομάδες σκέψης, ο Τάιλερ μου λέει «πάμε» και εγώ ήξερα γιατί το έκανα», είπε για τις εσωκομματικές εκλογές και συνέχισε:

«Δεν υπήρχε ξεκάθαρη πολιτική πρόταση από τους συνυποψηφίους μου. Είναι ωραίο να μιλάς με ιδεολογικούς όρους, αλλά οι πολίτες ζουν σε ανασφάλεια και η ιδεολογία δεν τρώγεται. Ο κόσμος θέλει πρακτικές λύσεις στα προβλήματά. Είναι ξεκάθαρα αυτά που πρεσβεύω, από το μεταναστευτικό, τη φορολογία, το κράτος δικαίου, την άμυνα κλπ».

Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές

«Δεν ήταν συμπαγής όταν εντάχθηκα. Τώρα είναι», είπε για το σημείο που βρίσκεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε ό,τι αφορά στα αίτια της ήττας, είπε: «Ήταν η εντύπωση ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα, η προπαγάνδα ενός ολόκληρου πολιτικού και μιντιακού συστήματος, και ο παρωχημένος, στερεότυπος, και όχι αξιόπιστος, πολιτικός λόγος του».

«Αν στηρίζεις Κασσελάκη, στηρίζεις και ΣΥΡΙΖΑ»

«Αν στηρίζεις το ένα, στηρίζεις και το άλλο», απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερώτηση που επισήμανση της δημοσιογράφου ότι κάποιοι λένε «στηρίζω Κασσελάκη, αλλά δε με ενδιαφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Δουλευταράς ο Μητσοτάκης

«Θέλω να μου πείτε κάτι καλό για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», ανέφερε σε κάποιο σημείο η δημοσιογράφος, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά: «Είναι εργατικός. Δουλευταράς!».

Για τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι δεν είχε την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα για να κατέβει στις εσωκομματικές εκλογές και να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ισχύει. Αν εγώ είχα μία σιωπηλή έγκριση λίγων εβδομάδων πώς αυτό συγκρίνεται με τη δημόσια έγκριση ετών στην συνυποψήφιά μου Έφη Αχτσιόγλου; Την εκλογή την κέρδισα με το σπαθί μου. Αντί για 30.000 μέλη ψήφισαν 150.000. Θα ψήφιζαν 170 αν το επέτρεπε το σύστημα».

Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μετά, όμως, ο Τσίπρας σας τράβηξε το χαλί;
Στο συνέδριο εννοείτε;
Ναι. Το περιμένατε;
Όχι.
Σας εξέπληξε;
Ναι.
Πώς το εξηγείτε;
Ήθελε να πει την άποψη του για το κόμμα το οποίο είχε στην ουσία φτιάξει ο ίδιος. Και τα μέλη εξέφρασαν τη δική τους άποψη.
Θεωρείτε ότι έχει πολιτικές φιλοδοξίες και μπορεί μετά τις ευρωεκλογές να είναι αντίπαλός σας;
Όχι, όχι. Είναι βουλευτής και πολύ περήφανος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δε ρόλος του στην Ευρώπη είναι πολύ σημαντικός και βοηθητικός για μένα. Καμία φορά αστειεύομαι με τον Αλέξη. Του λέω: «Εγώ είμαι στην Κοζάνη, εσύ είσαι στη Λωζάνη».
Άρα μιλάτε;
Αμέ! Εννοείται.

«Εφικτή η νίκη στις ευρωεκλογές»

«Με αυτά που ξέρω, πάμε πολύ καλά. Το λέω ξεκάθαρα. Θεωρώ ότι είναι εφικτό ακόμα και να κόψουμε το νήμα πρώτοι», είπε σε ό,τι αφορά στις ευρωεκλογές, ενώ για το τι θα ήταν αποτυχία, απάντησε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Να αλλάξω αυτό που είμαι. Να απογοητεύσω τον κόσμο. Με το που το κάνεις αυτό, δεν υπάρχει επιστροφή. Η εμπιστοσύνη κατακτιέται κάθε μέρα, χτίζεται σιγά και χάνεται σε μία στιγμή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.