ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Σ.Κασσελάκης: «Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ “μαύρα”»

Οι αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα

Σ.Κασσελάκης: «Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ “μαύρα”»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άφησε αιχμές κατά του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «μαύρο χρήμα».  

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε υπαινιγμούς για «χάος», το οποίο παρέλαβε ως προς τα οικονομικά του κόμματος, ενώ προανήγγειλε ένα νέο κύκλο απολύσεων, λέγοντας πως «δυστυχώς τώρα θα αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού».

Παράλληλα, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε περί «μαύρου χρήματος».

Είπε χαρακτηριστικά: «Κυκλοφορεί απίστευτο “μαύρο χρήμα” στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: ”πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα”. Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ “μαύρα”. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

Και μόνον η χρήση της κτητικής αντωνυμίας (σ.σ. ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ) καταδεικνύει τις προθέσεις του Σ.Κασσελάκη, ενώ παράλληλα αφήνει υπονοούμενα για τις πρακτικές που ακολουθούσε το κόμμα την περίοδο Τσίπρα.

«Δεν πρόκειται αυτήν τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων ”τάσεων”, και χωρίς επαρκή κοστολόγηση», ανέφερε σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, ασκώντας εμμέσως κριτική στην πολιτική του Αλέξη Τσίπρα.

Μέτωπο κατά των «τοτέμ του ΣΥΡΙΖΑ»

Την ίδια στιγμή και σε μια προσπάθεια να αιτιολογήσει τις κακές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, ο Σ.Κασσελάκης υποστήριξε ότι «μπορεί -έχοντας δύο διασπάσεις στην πλάτη μας και ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή μας- να μην μπορέσαμε να καρπωθούμε μερίδιο από αυτήν την κατάρρευση».

Ωστόσο, το σημείο της ανάρτησης που πυροδότησε εσωκομματική ένταση ήταν εκείνο σχετικά με την πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει διατάξεις όπως το όριο των τριών βουλευτικών θητειών.

Μια τέτοια προοπτική θα άφηνε εκτός Βουλής τους Αλέξη Τσίπρα, Όλγα Γεροβασίλη και Νίκο Παππά, τη στιγμή που «δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς», όπως έγραψε ο ίδιος.

Παράλληλα, έδειξε την πόρτα στην παλαιά φρουρά του κόμματος, όταν έκανε αναφορά στην ανάγκη ανανέωσης μέσω του μητρώου στελεχών, συμπεραίνοντας πως «μέσα από αυτήν μερικές καριέρες τελειώνουν, μερικές καριέρες αρχίζουν. C’est la vie…».

Κυβίστηση για τα περί ενιαίας κεντροαριστεράς

Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι και τα όσα είχε δηλώσει πριν από μία εβδομάδα στον ΑΝΤ1 ο Στέφανος Κασσελάκης περί μίας ενιαίας κεντροαριστεράς, με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και άλλων πολιτικών κινήσεων, μάλλον δεν ισχύουν πλέον, μετά και την ανάρτησή του στα social media.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 είχε πει πως «εάν η κοινωνία θελήσει να είναι αυτό το νέο σχήμα, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση… Ακόμη και αν είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, μετά και τα όσα έγραψε χθες, ο ίδιος φαίνεται ξεκάθαρα να απορρίπτει την υφιστάμενη συζήτηση για ένα ενιαίο κεντροαριστερό μέτωπο καλώντας ταυτόχρονα τους υποστηρικτές του «να αγνοήσουν τα στημένα παιχνίδια του συστήματος και τους μοχλευτές του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.