ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Σ.Κασσελάκης: «Όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κ.Μητσοτάκης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2027»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έκανε άνοιγμα συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ

Σ.Κασσελάκης: «Όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κ.Μητσοτάκης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2027»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης λίγα 24ωρα μετά τις Ευρωεκλογές έκανε άνοιγμα συνεργασίας στο ΠΑΣΟΚ, ενώ έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου δηλώνοντας ότι «όποιος δεν θέλει, δεν μένει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα, με αφορμή, την πρωτοβουλία Τεμπονέρα-Κοτσακά είπε «κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιος δεν εκφράζεται από τη συλλογικότητα για να κάνουμε κοινωνική αντιπολίτευση, δικαίωμά του να επιλέξει άλλη πορεία».

Παράλληλα, μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη εκτίμησε  ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος το 2027 και θα έχει την πορεία του Κώστα Σημίτη ενώ στην ερώτηση αν θα στηρίξει μια νέα θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου είπε «δεν θα απαντήσω αυτή τη στιγμή».

«Υπάρχει κόσμος που μας λέει σε πιστεύουμε αλλά πρέπει κι εσύ να φτιάξεις μια ομάδα και να δείξεις στιβαρότητα και ξεκάθαρες προτάσεις. Το έλαβα αυτό το μήνυμα πολύ ξεκάθαρα και αναφέρεται ίσως και σε δικαιώματα που έδωσα εγώ παρουσιάζοντας το σπίτι μου. Mea culpa. Θα χτίσουμε μια ομάδα αριστείας με ένσημα στην επιστήμη, στην οικονομία» είπε ο κ. Κασσελάκης.

Για το αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής είπε ότι «δεν πετάω από τη χαρά μου αλλά είναι πολύ ικανοποιητικό και βάσει των συνθηκών καλό αποτέλεσμα. Είμαστε στο νο3 της Αριστεράς στην Ευρώπη σε επίπεδο ποσοστών».

Μιλώντας για το ΠΑΣΟΚ είπε «να συνεργαστούμε με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για προτάσεις νόμου για το καλό της κοινωνίας. Υπάρχουν μερικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ. Κάνω πρόσκληση να συνεργαστούν για προτάσεις νόμου, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει με το γραφείο μου.

Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά. Αυτό που βλέπω στην Αθήνα θα είναι προμετωπίδα, θα χτίσουμε πυρήνες στην Αθήνα, είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει το κύμα από το μείγμα δεξιάς-ακροδεξιάς. Σε αυτή τη διαδικασία με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου».

Αντίθετα για τη Νέα Αριστερά είπε «δεν θα υπάρξει καμία απολύτως συνεργασία με το μόρφωμα αυτό. Είναι ανήθικο να έχουν κλέψει έδρες. Δεν μπόρεσαν να κλέψουν ούτε έναν ευρωβουλευτή και αυτή τη στιγμή λένε το αίτημα γελοίο για τις έδρες που η κοινωνία πιστεύει ότι ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα κριθούν πολύ άσχημα από τον λαό στις επόμενες εκλογές. Όποια φωνή αναφέρει ΣΥΡΙΖΑ-Νέα Αριστερά δεν αφορά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας, μάλιστα, στον Θανάση Καρτερό είπε «συμφωνώ απόλυτα μαζί του ότι δεν είναι one man show και να του θυμίσω οτι είχαμε ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο και όλοι θα αξιοποιηθούν την επόμενη ημέρα.

To one man show έδωσε τη δύναμη στα μέλη και τη βάση και όργωσε τη χώρα με τα στελέχη. Προφανώς δεν ισχύει το πρέπει να κλάψουμε που είπε ο κ. Σπίρτζης ενώ για τον κ. Κοτζιά συμφωνώ ότι πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύομαστε μεταξύ μας».

Όσον αφορά για το πόθεν έσχες που παρουσίασε εκτίμησε ότι «δεν θεωρώ ότι έκοψε. Ίσως απώθησε κόσμο αλλά φανέρωσε την υποκρισία της ΝΔ. Δεν είναι παιχνίδια αυτά, η δολοφονία χαρακτήρα δεν είναι ένα παιχνίδι. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει εργαστεί σε αντίθεση με τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επειδή είχα πει ότι θα το φανέρωνα προεκλογικά ήθελα να κρατήσω την υπόσχεσή μου. Μπορεί να είμαι λίγο λαβωμένος από αυτή τη δολοφονία αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε και προχωράει. Όταν καταθέσω το πόθεν έσχες θα το δώσω αναλυτικά και θα προκαλέσω τον κ. πρωθυπουργό να κάνει το ίδιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.