ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Σάρωσαν τα κόμματα της Δεξιάς: Επιστροφή στο 20% μετά από 12 χρόνια! – Ο ρόλος των τριών ηγετικών στελεχών της ελληνικής Δεξιάς

Και όλα αυτά με την «σκληρή» Δεξιά «εκτός μάχης»

Σάρωσαν τα κόμματα της Δεξιάς: Επιστροφή στο 20% μετά από 12 χρόνια! – Ο ρόλος των τριών ηγετικών στελεχών της ελληνικής Δεξιάς

Μεγάλες απώλειες καταγράφει η ΝΔ με ποσοστό περί το 28%, πτώση και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σ.Κασσελάκη.

ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και Νίκη ανεβάζουν τα ποσοστά τους, με την δεύτερη να τα διπλασιάζει σε σχέση με τις εθνικές εκλογές.

Όμως η Φωνή της Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου εκτοξεύει τα ποσοστά της και τα εξαπλασιάζει μέσα σε ένα χρόνο διεκδικώντας μέχρι τέλους εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο, έστω και αν οριακά δεν εισέρχεται στην Ευρωβουλή.

Η Φωνή Λογικής αν διατηρήσει την δυναμική της τα επόμενα χρόνια, θα είναι το κόμμα που θα έχει την ισχυρότερη εκπροσώπηση δεξιότερα της ΝΔ, κυρίως λόγω της «φρέσκιας» Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Η νίκη της Ελληνικής Λύσης είναι σαφής και καθαρή, αλλά εδώ είναι και το όριό της: Ο Κ.Βελόπουλος δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Μπορεί να υποχωρήσει στην πέμπτη θέση, αν δεν τα πάει καλά στην επιστολική ψήφο, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Αφού δεν έπιασε σήμερα διψήφιο ποσοστό, δεν θα το πιάσει ποτέ, όσο και αν είναι δείχνει εντυπωσιακή η σημερινή του εκλογική επίδοση.

Και ο Δ.Νατσιός της Νίκης, κατάφερε να ηγηθεί ενός κόμματος και να το βάλει στην Ευρωβουλή, αλλά το 4,4% είναι πολύ χαμηλό ποσοστό σε μία ημέρα που «έβρεχε ψήφους στα δεξιά». 

Η διαφορά των τριών της Δεξιάς, είναι ότι η Α.Λατινοπούλου, έχει «μόνο πάνω» ενώ οι άλλοι δύο είναι δύσκολο να ξεπεράσουν τις σημερινές επιδόσεις τους.

Τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ έφεραν συνολικά 20% φτάνοντας το επίπεδο του Μαΐου του 2012, αν συνυπολογίσουμε το 1,4% των Πατριωτών και μερικά άλλα δεξιά μικροκόμματα.

Και μην ξεχνάμε ότι ότι και αν κάποιοι της «σκληρής» δεξιάς ψήφισαν Πατριώτες και Π.Εμφιετζόγλου, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η πλευρά της Δεξιάς είναι «εκτός μάχης» για τους γνωστούς λόγους.

Και βέβαια έχουμε το δεδομένο ότι έχει απαγορευθεί η συμμετοχή στις εκλογές των «Σπαρτιατών» που εκτόξευσε να ποσοστά της Ελληνικής Λύσης.

Ειδικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα εξής:

Την εκτίμησή του για το τελικό αποτέλεσμα δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών. Η συμμετοχή ανέρχεται σε μόλις 40,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

ΝΔ 28,5%

ΣΥΡΙΖΑ 14,7%

ΠΑΣΟΚ 12,9%

Ελληνική Λύση 9,5%

ΚΚΕ 9,3%

Νίκη 4,4%

Πλεύση Ελευθερίας 3,4%

Φωνή Λογικής 3%

ΜέΡΑ25 2,4%

Νέα Αριστερά 2,4%

Πατριώτες 1,4%

Δημοκράτες 1,4%

Κόσμος 1%

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΚΙΕΦ 0,8%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.