ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σφοδρές αποδοκιμασίες στην Πεντέλη κατά του Κ.Μητσοτάκη από τα θύματα της πυρκαγιάς που άφησαν να κάψει την «καρδιά» της Αττικής

Διμοιρίες ΜΑΤ τον έσωσαν από το λιντσάρισμα

Σφοδρές αποδοκιμασίες στην Πεντέλη κατά του Κ.Μητσοτάκη από τα θύματα της πυρκαγιάς που άφησαν να κάψει την «καρδιά» της Αττικής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε «ησύχως» και σχεδόν τρέχοντας μετά τη σύσκεψη στην Πεντέλη, όπου πραγματοποίησε αυτοψία και συζήτησε το σχέδιο ανακατασκευής για τις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής που καταστράφηκαν από τη φωτιά που ξεκίνησε στον Βαρνάβα και έφτασε να καίει τα Βριλήσσια.

Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος πολιτών που υποδέχτηκε με γιουχαΐσματα, χειρονομίες και συνθήματα τον πρωθυπουργό, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με διμοιρίες ΜΑΤ είχαν κάνει κλοιό προκειμένου να μην επιτρέψουν στους οργισμένους πολίτες να πλησιάσουν.  

«Δολοφόνοι, είστε δολοφόνοι» φώναζε ο κόσμος , ενώ άλλοι καλούσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραιτηθεί.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έλεγε ότι είναι ικανοποιημένος από την αντίδραση του μηχανισμού της Πολιτικής προστασίας, είπε ότι «αυτή η φωτιά ξέφυγε» και ότι «είμαστε εδώ να συζητήσουμε την αποκατάσταση και κάλυψη ζημιών».

Τελείως αψυχολόγητη ήταν και η εμφάνιση του πρωθυπουργού να είναι με χαμόγελο και τα χέρια στις τσέπες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, κάτι που εξόργισε ακόμα περισσότερο το πλήθος.

Δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι ικανοποιημένοι, με επιμονή στο αφήγημα της προόδου: «Έχουμε κάνει βήματα προόδου αλλά δε μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όταν κάτι δεν πήγε καλά».

«Πρέπει να τρέξουμε γρήγορα» υποστήριξε προκειμένου να αποκατασταθούν οι πυρόπληκτοι, να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα και έργα αναδάσωσης.

Δηλαδή, όπως μετά από κάθε καταστροφή που απέτυχε να αντιμετωπίσει η κυβέρνησή του, επανέλαβε ακριβώς το ίδιο γνώριμο «ποίημα». 

Σύμφωνα με όσα τόνισε «πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά έργα στα ρέματα, ειδικά σε Πεντέλη Βριλήσσια Χαλάνδρι» και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει γρήγορα η αποκατάσταση για να… αλλάξει η ψυχολογία των πολιτών. 

Από τη διάσκεψη δεν έλειψε η μετάθεση ευθυνών, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνδέει την καταστροφική φωτιά με τα ακαθάριστα οικόπεδα: «Ο καθένας πρέπει να κάνει το δικό του έργο και αυτό φάνηκε από τα στοιχεία που μας παρουσιάστηκαν. Τα κάναμε όλα τέλεια; Προφανώς όχι. αλλά πρέπει να στηρίξουμε το πρόγραμμα των καθαρισμών» δήλωσε.

Κατόπιν, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Έχουμε τοξικότητα και πόλωση από την αντιπολίτευση αλλά οι προκλήσεις είναι μεγάλες. Εμείς προχωράμε μπροστά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πουθενά δεν θα μπορεί να σταθεί δημόσια σε λίγο ο Μητσοτάκης αν συνεχίσει να διαχειρίζεται κατ’αυτό τον τρόπο τα σημαντικά ζητήματα της χώρας, επείγοντα και μη, με τον κόσμο να αντιδρά έντονα πλέον στα συνεχή και «αμετανόητα» φαινόμενα κακοδιοίκησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.