ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Στις 11:30 θα ανακοινωθεί ο κυβερνητικός ανασχηματισμός – «Έπεσαν» τηλέφωνα – Ποια ονόματα «ακούγονται»

Αναβάλλεται το υπουργικό συμβούλιο

Στις 11:30 θα ανακοινωθεί ο κυβερνητικός ανασχηματισμός – «Έπεσαν» τηλέφωνα – Ποια ονόματα «ακούγονται»

Ξεκίνησαν τα τηλέφωνα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στις 11.30 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τον Υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται.

Το pronews.gr είχε από την Δευτέρα ενημερώσει ότι την Παρασκευή θα αλλάξει κατά πάσα πιθανότητα η κυβερνητική σύνθεση.

Λίγο μετά τις εννιάμισι, οι προς αποχώρηση υπουργοί δέχθηκαν τηλέφωνο από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρουν πηγές, νέος υπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος στη θέση του Κώστα Σκρέκα, ο οποίος αποχωρεί.

Αποχωρεί και ο Δημήτρης Καιρίδης (υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου) και στην θέση του θα τοποθετηθεί ο Κώστας Τσιάρας.

Επίσης τη Δόμνα Μιχαηλίδου διαδέχεται στο υπουργείο Εργασίας η Νίκη Κεραμέως, με υφυπουργό τον τον Κώστα Καραγκούνη, ενώ εκτός κυβέρνησης τέθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στη θέση του υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στη θέση του Στάθη Κωνσταντινίδη, θα τοποθετηθεί ο Κώστας Γκιουλέκας.

Στο υπουργείο Μετανάστευσης στη θέση του Δημήτρης Καιρίδη θα τοποθετηθεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Θεόδωρος Λιβάνιος θα είναι υπουργός Εσωτερικών και υφυπουργοί ο Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος μετακινείται από το υπ. Εργασίας, καθώς και ο Κώστας Γκιουλέκας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα εγκατασταθεί ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Γ. Μυλωνάκης.

Αμετακίνητοι μένουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, οι υπουργοί Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος και Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Ο ανασχηματισμός γίνεται σε μία προσπάθεια Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει το βαρύ πολιτικό κλίμα για τη Νέα Δημοκρατία όπως αυτό διαμορφώθηκε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά μετά την απώλεια 1 εκατομμυρίου ψηφοφόρων και στην Πειραιώς θέλουν να πιστεύουν πως θα μπορέσουν να τους επαναφέρουν.

Ο ανασχηματισμός δύσκολα θα κινήσει το ενδιαφέρον των «απολεσθέντων» ψηφοφόρων.

Στην κυβέρνηση ξέρουν πως η δυσαρέσκεια των περίπου 1.000.000 ψηφοφόρων που «χάθηκαν», στηρίζεται στο θέμα της ακρίβειας και της καθημερινότητας όπως και στο ν/σ για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.

Οι πολιτικές αυτές επί της ουσίας δεν θα αλλάξουν και γι’ αυτό το λόγο ο ανασχηματισμός θα είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Στο ζήτημα της ακρίβειας το μόνο που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να μειώσει τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ.

Σε μία χώρα όμως που δεν παράγει τίποτα, τα πρωτογενή πλεονάσματα προκύπτουν από την κατανάλωση και άρα από την ακρίβεια. Η ακρίβεια συμφέρει την κυβέρνηση λόγω των αυξημένων εσόδων από το αυξημένο ΦΠΑ.

Άρα δεν μπορεί να τον μειώσει. Παρόμοια είναι η κατάσταση και με τον ΕΦΚ. Τα καύσιμα είναι η εύκολη πηγή εύρεσης κρατικών εσόδων.

Στο θέμα των ζευγαριών ΛΟΑΤΚΙ+, πλέον ότι έχει γίνει έγινε και δεν μπορεί να αλλάξει για ευνόητους λόγους.

Θα πει κάποιος ότι οι πολίτες δεν επέλεξαν κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς και αυτά έχασαν.

Εξαρτάται για ποια κόμματα μιλάμε καθώς το δεύτερο και το τρίτο κόμμα επί της ουσίας δεν θα είχαν καμία διαφορά στην πολιτική τους από αυτή που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία.

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι ενισχύθηκαν τα πραγματικά δεξιά κόμματα διότι μεγάλη μερίδα του κόσμου περιμένει πλέον ουσιαστικές αλλαγές από αυτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.