Όπως φαίνεται, η διαμάχη μεταξύ των γιατρών και του υπουργού Υγείας συνεχίζεται και «ακουμπάει» τα άκρα.
Ο Δημήτρης Ψευτόγκας, πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Γρεβενών, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του Open και αναφέρθηκε στην μεγάλη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια του υπουργού υγείας ως αντιδημοκρατική.
«Σε μία δημοκρατία, δεν μπορούμε να λειτουργούμε με απειλές, εκβιασμούς. Είναι μια αντιδημοκρατική -κατ’ εμέ και για πολλούς συναδέλφους και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο- ενέργεια, αυτή του υπουργού, να προσπαθήσει να επιλύσει ένα θέμα, ζητώντας να βάλουν πλάτες οι γιατροί, όταν οι γιατροί βάζουν συνεχώς πλάτες. Πλάτες βάζουμε από την στιγμή της ειδικότητάς μας. Πάντα αυτό λέει», ανέφερε και συνέχισε:
«Δεν έβγαιναν οι εφημερίες, κάναμε 13-14, πληρωνόμασταν επτά, όσες δηλαδή επέτρεπε ο νόμος. Ήρθε η πανδημία, όλοι μας βάλαμε πλάτη, ακούσαμε το χειροκρότημα και τους επαίνους και ξαφνικά πολύ γρήγορα φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση. Πλάτη βάζουμε από την πανδημία μέχρι σήμερα. Ήδη στο νοσοκομείο Γρεβενών συνδράμουν ιδιώτες γιατροί, Αυτή τη στιγμή ένας γιατρός, την εποχή της πανδημίας τρεις».
«Το ΕΣΥ αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώνεται και φυλλοροεί»
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Γρεβενών έκανε λόγο για έλλειψη τουλάχιστον 6.000 γιατρών. «Τον ιατρικό κόσμο δεν τον ενόχλησε μόνο η αυταρχικότητα της συμπεριφοράς του υπουργού, αλλά και ότι δεν επιλύει τα προβλήματα που έχουμε θέσει τόσες προτάσεις. Υπάρχουν ζητήματα και ουδέν έχει επιλυθεί. Τα προβλήματα είναι γνωστά, οι ανάγκες από την ίδρυση του ΕΣΥ έχουν αλλάξει. Αντί να ενισχυθεί, αποδυναμώνεται και φυλλοροεί. Έχουμε φτάσει να λείπουν 6.000 γιατροί. Δεν λείπουν σήμερα, εδώ και επτά χρόνια έχουμε τονίσει σε όλους τους υπουργούς αυτά τα προβλήματα», τόνισε και συμπλήρωσε:
«Την προηγούμενη εβδομάδα, πριν υπάρξει οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση είχαμε κάνει μία σύσκεψη με την διοίκηση του νοσοκομείου Γρεβενών, ώστε να δούμε ποια είναι τα προβλήματα. Θέλουμε να υπάρχει νοσοκομειακή μονάδα, γιατί φοβούμαι πολύ ότι θα ακολουθήσουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις και το πρόσχημα είναι αυτό. Δεν θα δώσουμε άλλοθι σε κανέναν».
Κλείνοντας, ο κ. Ψευτόγκας αναφέρθηκε και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση. «Αυτό είναι ένας καθαρός εκβιασμός. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι μία θεσμική κατάκτηση. Είναι δικαίωμα και προνόμιο για τον ασθενή, όχι του γιατρού. Δεν ξέρω τι υπάρχει στο νου του καθενός, είτε της κυβέρνησης, είτε του υπουργείου. Με ψυχραιμία, έχουμε εκφράσει τα προβλήματα στην Υγεία, αλλά δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα από την Πολιτεία», κατέληξε.